bolniška

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
liza5
Začetnik
Začetnik

bolniška

Odgovor Napisal/-a liza5 »

Nimam preveč izkušenj na tem področju zato strokovnjake prosim za pomoč.

-Imamo zaposlenega delavca ki ima plačo manjšo od minimalne 538,53eur zato dobiva še razliko do minimalne plače (približno 20 eur). V januarju je bil 40 ur na bolniški. Zdaj mene zanima kako mu obračunam plačo, če mu upoštevam tako kot ponavadi razliko do minimalne plače sem prepričana da je narobe. Če se ne motim bi mogla upoštevati tiste ure kot je delal??

Imamo fiksni obračun ur 174,
Praznik 16ur
bolniška 40ur
redne ure 118

Mi lahko kdo pomaga?
liza5
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Če je bolniška se lahko za tiste ure obračuna plača 90 %. Vendar prispevke morate plačati do minimalne plače

Če nimate takšnega programa vam je lažje, ker je razlika minimalna, da skupni znesek bruto plače doseže minimalno plačo.
diver
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a diver »

Brala sem še druge teme kjer pravijo da moramo za razliko do minimalne plače obračunati samo prispevke za ZPIZ in starševsko varstvo. In, da mora prispevek za ZPIZ delojemalca plačati delodajalec.
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Katero osnovo za bolniško pa moram upoštevati, če je bil delavec prijavljen na Zavod za zavarovanje in je v prvem mesecu zaposlitve zbolel? Ali vzamem osnovo njegovo plačo po pogodbi o zaposlitvi? Prosila bi za hiter odgovor.
diver
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a diver »

V tem primeru se osnova izračuna iz izplačanih mesečnih plač v tekočem letu, če tudi v tem letu ni imel plače, se za izračun osnove upošteva plača, ki bi jo prejel, če bi delal.

LP
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Tako je, vzamete njegovo osnovno plačo iz pogodbe o zaposlitvi.

Lp
marea
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Najlepša hvala.
Odgovori