Dokumentacija v s.p. in d.o.o.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
RR
Novinec
Novinec

Dokumentacija v s.p. in d.o.o.

Odgovor Napisal/-a RR »

Pozdrav vsem skupaj,

ko takole ustanavljaš d.o.o. oziroma s.p. je pot kar enostavna, pri birokraciji pa se začne zapletati. V mislih imam predvsem dokumentacijo, ki jo moram kot lastnik voditi.

Zato me zanima , ali kdo ve oziroma mi lahko pomaga, kje bi lahko našel, katere interne pravilnike in druge akte morata sprejeti d.o.o. in s.p., katere vrste evidenc morata nujno voditi ipd. V mojem primeru gre za d.o.o. s tremi lastniki in enim zaposlenim in s.p.

Na kaj moram biti še posebej pozoren.

Ne bi namreč rad počakal na inšpekcijo, da mi to pove. :)

Hvala za vso pomoč. Robert

P.S. Za vodenje računovodskih poslov, plač, davkov itd. imam pogodbo z računovodskim servisom, zato upam, da oni vodijo vso potrebno dokumentacijo, ki se nanaša na ta del.
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

Vse te informacije lahko dobiti pri odgovornem (računovodji) v vašem računovodskem servisu. Kar, vprašajte jih!
RR
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a RR »

Hvala za odgovor.

Kaj pa z drugih področij, npr. varnosti pri delu, delovne zakonodaje ipd.

Prosil bi koga, če lahko v svojem d.o.o. in s.p. pogleda, katera je nujna dokumentacija, ki jo moram še voditi. Računovodske posle in evidence o plačah, davkih in teh stvareh prepuščam servisu, na drugih področjih sem pa malo mrzel. Tako, parcialno dobivam informacije in dopolnjujem svoje evidence in te stvari, ne vem pa, koliko mi še manjka. To bi prosil vas, če mi lahko pomagate.

Hvala za odgovore.

Robert
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

RR, nič slabega nisem mislila, ker pač svojim strankam svetujem in uredim celotno področje poslovanja (od računovodskega, finančnega, pravnega, splošnega...) sem pač mislila, da vam vaš servis lahko uredi vse to.
1. Akt o ustanovitvi družbe
2. Pravilnik o varstvu pri delu
3. Revizija izjave o varnosti in ocena tveganja
4. Sistematizacija delovnih mest (če imate zaposlene)
5. Pravilnik o plačah (če imate zaposlene)
6. Pravilnik o varstvu osebnih podatkov
7. ........
če se bo še kdo kaj spomnil, naj dopolni!

Lp
RR
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a RR »

Zdravo,

saj nisem tako mislil :), da bi bilo kaj slabega. Pri meni mi računovodski servis res izključno vodi samo finančni del, ostalo je prepuščeno meni, zato sem spraševal vse vas, glede na to, da se s temi stvari že dalj časa ukvarjate, sam sem pa bolj kot ne začetnik.

Zato res hvala za vsako informacijo.

Lep pozdrav še enkrat.

Robert
mj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mj »

ali veljajo ti pravilniki tudi za popoldanske s.p.?

hvala in lep pozdrav
M
Odgovori