Zanima me če je obvezno zaposlenim obračunati pri plačah dodatek "REGRES ZA LETNI DOPUST 3,13 EUR"? Ali je to pač odvisno od sklenjene pogodbe.
Kaj pa pomeni "Znesek regresa za prehrano med delom za obdobje januar - junij 2008 je 3,55 EUR na dan" Ali se to tudi obračunava v plačo.
Ali je dovolj, da se za obračun plač poleg rednega dela (delovni dnevi na mesec) in praznikov obračuna samo :
+ PREVOZ NA DELO, ki znaša 0,15 eur/km v eno smer.
+ PREHRANA, ki pa znaša 5,54 eur/dan.
Sem pač novinec in prosim za nasvete. Hvala za odgovore.
Regres za letni dopust. Obvezna sestavina plač?
Moderator: Mirko Zbačnik
Znesek 3,13 eur ja bil do decembra 2007 najmanjši znesek za povračilo prehrane med delom. Za obračun plač januar /2008 je znesek zvišan na 3,55 najmanjši in najvišji po uredbi je 5,54 eur. To pomeni, da morate delavcu dati najmanj 3,55 eur ali največ 5,54 eur na dan za prehrano. Prevoz na delo znaša 0,15 eur/km v eno smer v primeru, da ni povezave prevoza z javnim prevoznim sredstvom, če delavec uporablja lastno vozilo ALI pa znesek mesečne vozovnice za relacijo na delo in iz dela.
Regres za letni dopust je pa druga stvar, ki pa pripada delavcu po 6 mesecih neprekinjene zaposlitve in se izplačuje 1x letno.
Upam, da sem bila razumljiva, drugače pa si na spletni strani računovodja.com lahko vse preberete o povračilu stroškov delavcem.
lp,
Regres za letni dopust je pa druga stvar, ki pa pripada delavcu po 6 mesecih neprekinjene zaposlitve in se izplačuje 1x letno.
Upam, da sem bila razumljiva, drugače pa si na spletni strani računovodja.com lahko vse preberete o povračilu stroškov delavcem.
lp,
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)