prispevki

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Vlade
Nov član
Nov član

prispevki

Odgovor Napisal/-a Vlade »

Takole, pa smo uradno s.p. od januarja 2008

SP sem ustanovil kar preko e-vema in sem dobil vse po pošti. Davča ni nič poslala - je to normalno ?

V bistvu me najbolj zanima kako je s prispevki. Pri oddaji registracije s.p.-ja sem pri davčnem delu obljukal da hočem imet normirane stroške (ni se mi dalo računat dobička, ipd - lenčina kaj čem) Kako je kaj s tem ? Kako se izračunajo - kero cifro vzamem, komu nakažem

lp,
Vlade
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Pokliči na svojo davčno - tako ali tako Ti morajo oni dati Tvojo sklicno št. (kontrolno), pa jih povprašaj še za ostalo. Ker si očitno začel sredi meseca, izrecno vprašaj tudi, ali prispevke za cel mesec ali samo za ustrezen delež ur (o tem imajo očitno na raznih davčnih uradih različno prakso - glede na nedavno debato!). lp
PS Do 15.2. moraš plačati in dati obračun prispevkov!
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Tudi če si normirec moraš prispevke plačevati najmanj od osnove od minimalne plače.

Pokličite na DURS
I R A
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a I R A »

Res davčna nič ne pošlje - sam se moraš pobrigati za vse oz. tvoj računovodski servis.
Gustav
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Gustav »

Oznaci si tole povezavo, ker jo bos potreboval vsak mesec za izpolnjevanje REK obrazca.

Na DURSu moras dobiti sklice in stevilke racunov, kamor bos placeval PIZ, ZDR in druge prispevke ter morebitno akontacijo dohodnine (ce bos posloval s fizicnimi osebami). Po te stvari moras sam na DURS in ti jih ne bo nihce poslal. Razlozijo naj ti se kako je z delovanimi urami, ki se vpiseujejo v obrazec za ne-polne mesece (recimo prvi mesec ko si odprl in v primeru bolniske).

Z DURSa ti bodo poslali (brez tvoje intervencije) odlocbo, da imas normirane stroske. Naredi si kopije (mnogo njih) te odlocbe, ker jo bos moral priloziti vsakemu racunu, ki ga izdas pravni osebi. Do konca novembra vsako leto moras oddati vlogo za novo odlocbo, ce bi se rad imel normirane stroske.
Vlade
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Vlade »

Hvala za pomoč.

Je ze urejeno. Sam tiste odlocbe se nisem prejel.

Obi registraciji sem oddal vlogo, zdej pa se do danes nic prejel. Po tem takem verjetno ne bom normiranec al kako ?

Ze klicem na durs "svojo predstojnico"

lp,
Vlade
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Se bojim, da bodo rekli, da bi moral prošnjo za normiranca oddati pred registracijo! (e-registracija je najbrž samo za navadne?) lp
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Hkrati s prijavo v Poslovni register na VEM točki, izpolni zasebnik tudi davčne podatke, kjer v 2.b. točki poda: Zahtevek za ugotavljanje davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov. Na podlagi te zahteve (ki je sestavni del vpisa v davčni register zavezanca, ki bo opravljal dejavnost) mu davčni organ izda potrdilo o ugotavljanju davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov. To potrdilo mu izda ob izdaji potrdila o vpisu v davčni register. (3. odstavek 309. člena Zakona o davčnem postopku).

Davčni zavezanec, ki na novo prične z opravljanjem dejavnosti, predloži zahtevo v osmih dneh od vpisa v primarni register, oziroma od vpisa v uradno evidenco organa (2. odstavek 308. člena Zakona o davčnem postopku). Ker pa sta vpis v primarni register: Poslovni register in vpis v davčni register hkrati (na e-VEM točki), ni potrebno dodatno vlagati te zahteve.

LP

Lp
Odgovori