kaj natanko je to
Nov obrazec ddv-o
Moderator: Mirko Zbačnik
Dobili smo blago iz EU. Naredila sem samoobdavčitev. Zdaj pa mi ni čisto jasno, kam ta znesek samoobdavčitve vpišem..pod 23 ali 25???
Kaj pa storitve, pri katerih naredim samoobdavčitev..znesek vpišem pod 25??
Prosim za pomoč...
Hvala in lp,
Kaj pa storitve, pri katerih naredim samoobdavčitev..znesek vpišem pod 25??
Prosim za pomoč...
Hvala in lp,
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
zadnja info od referentke na DURS-u. enostavno ne ve se še, kaj bo v primeru, da imate v obdobju 12.2007 preplačilo in niste zahtevali vračila, v obdobju 01.2008 pa bi morali plačati. na DDV-O se ne poračuna, kaj bodo naredili pa na DURSu pa trenutno tudi še noben ne ve. ena od opcij je, da bodo vrnili kar vse za nazaj, tekoče bi morali pa plačati.
kretenizem brez primere, če se mene vpraša ampak... oni imajo ŽAL vedno prav.
kretenizem brez primere, če se mene vpraša ampak... oni imajo ŽAL vedno prav.
rešitev bi naj bila:
-treba za dec.2007 popraviti na zahtevam vrnitev presežka, dolg za januar pa poravnat
-ali pa na obračunu za januar 2008 kljub obveznosti označiti "zahtevam vračilo razlike" in tako si v tem primeru dolžan razliko med presežkom dec.2007 in obveznostjo jan.2008
Vse to je po mojem mnenju dosti slabše rešeno kot je bilo do 2008, saj je tisti "prenos" bil izredno pregleden! nevem zakaj oz. kaj so hoteli "urediti" z ukinitvijo le tega.
-treba za dec.2007 popraviti na zahtevam vrnitev presežka, dolg za januar pa poravnat
-ali pa na obračunu za januar 2008 kljub obveznosti označiti "zahtevam vračilo razlike" in tako si v tem primeru dolžan razliko med presežkom dec.2007 in obveznostjo jan.2008
Vse to je po mojem mnenju dosti slabše rešeno kot je bilo do 2008, saj je tisti "prenos" bil izredno pregleden! nevem zakaj oz. kaj so hoteli "urediti" z ukinitvijo le tega.
-
Spela Marela
- Začetnik

Kam vpisovati?
V novem obrazcu:
- znesek brez ddv (nakup v EU)
- obračunani ddv
- vstopni ddv
LP
- znesek brez ddv (nakup v EU)
- obračunani ddv
- vstopni ddv