bilanca stanja- problem?
Moderator: Mirko Zbačnik
bilanca stanja- problem?
ne vem kako naj izpolnim bilanco stanja??? prvič se srečujem s takimi podatki???
s.p. so odprli v decembru, tako da so si uredili poslovni prostor in s tem povečali R4, kupili stroje in povečali R047 in prikazan je R92 in ostane še R2 to so prispevki. drugih podatkov normalno, da nimam, ker s.p. ni še deloval.
poslovni izid sem izpolnila, logično z minusem
problem nastopi pri bilanci stanja, ker ne morem ( tako mi je ob razložila gospa iz AJPESA) prikazati hkrati podjetnikov kapital AOP 027 in terjatev do podjetnika AOP025, vendar jaz drugih podatkov nimam.
SREDSTVA
- izpolnim AOP006+002 OSNOVNA SREDSTVA
- ????? POD MUS TERJATEV DO PODJETNIKA
VIRI
- ??????
- AOP037+034 KRATKOROČNE OBVEZNOSTI
upam, da nisem preveč zakomplicirala vse skupaj
hvala za razumevanje in pomoč
lp tatjana
s.p. so odprli v decembru, tako da so si uredili poslovni prostor in s tem povečali R4, kupili stroje in povečali R047 in prikazan je R92 in ostane še R2 to so prispevki. drugih podatkov normalno, da nimam, ker s.p. ni še deloval.
poslovni izid sem izpolnila, logično z minusem
problem nastopi pri bilanci stanja, ker ne morem ( tako mi je ob razložila gospa iz AJPESA) prikazati hkrati podjetnikov kapital AOP 027 in terjatev do podjetnika AOP025, vendar jaz drugih podatkov nimam.
SREDSTVA
- izpolnim AOP006+002 OSNOVNA SREDSTVA
- ????? POD MUS TERJATEV DO PODJETNIKA
VIRI
- ??????
- AOP037+034 KRATKOROČNE OBVEZNOSTI
upam, da nisem preveč zakomplicirala vse skupaj
hvala za razumevanje in pomoč
lp tatjana
ja če iz bruto bilance znesek na R9 zmanjšam za poslovni izid-terjatev do podjetnika in mu prištejem R2 je vsota OBVEZNOSTI DO VIROV enaka za vsot6o SREDSTEV vrednosti R0, ki seštevek osnovnih sredstev.
samo eno vprašanje??? potem ni nikjer evidentiran konto 090, ki pa ga bom imela v otvoritvenem stanju kadar bom zaključila leto 2007
a bo taka bilanca vredu??? kapital zmanjšanj za terjatev???
se opravičujem za moje nevednost???
tatjana
samo eno vprašanje??? potem ni nikjer evidentiran konto 090, ki pa ga bom imela v otvoritvenem stanju kadar bom zaključila leto 2007
a bo taka bilanca vredu??? kapital zmanjšanj za terjatev???
se opravičujem za moje nevednost???
tatjana
citiram bee:
--------------------------------------------------------------------------------
Terjatve do podjetnika skompenzirate s podjetnikovim kapitalom. Torej imate v otvoritvi samo podjetnikov kapital (seveda je ta zmanjšan za terjatve).
se opravičujem, ker še vedno mi ni jasno???? potem pomeni, da moram s temeljico popraviti tako, da bo otvoritvena bilanca štimala z bilanco uspeha, kaj pa poslovni izid, kjer izkazuje minus??? v otvoritveni bilanci ne bo prikazan, ker moram zmanjšati podjetnikov kapital???
prvič se srečujem s podjetjem, kateri ni imel prihodkov, samo stroške
prosim za potrplenje
hvala
tatjana
--------------------------------------------------------------------------------
Terjatve do podjetnika skompenzirate s podjetnikovim kapitalom. Torej imate v otvoritvi samo podjetnikov kapital (seveda je ta zmanjšan za terjatve).
se opravičujem, ker še vedno mi ni jasno???? potem pomeni, da moram s temeljico popraviti tako, da bo otvoritvena bilanca štimala z bilanco uspeha, kaj pa poslovni izid, kjer izkazuje minus??? v otvoritveni bilanci ne bo prikazan, ker moram zmanjšati podjetnikov kapital???
prvič se srečujem s podjetjem, kateri ni imel prihodkov, samo stroške
prosim za potrplenje
hvala
tatjana