Zanima me, kako je z DDV-jem , če kot podjetje, ki je davčni zavezanec kupim tovorno vozilo recimo za 10.000 eur od fizične osebe.
Torej ddv-ja ni možno poračunat, to vem torej je cena fiksna 10.000 eur .. no kako je potem v knjigovodstvu, je res potem cena 10.000 +ddv in ta ddv si avtomatsko poračunam ??? ... no kako pa , če ta isto vozilo čez 1 mesec prodam ?? Kakšen račun izdam ?? napišem samo znesek ali napišem znesek + ddv??
No je potem možno, da če je kupec davčni zavezanec si ddv poračuna ??
DDV problem ? D.o.o. kupi os. sredstvo od fizične ?
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: DDV problem ? D.o.o. kupi os. sredstvo od fizične ?
cena tovornega vozila je 10.000€ (končna cena). če fizična oseba ni DDV zavezanec potem DDVja (je že v ceni) ni in si ga ne morete poračunati. če to vozilo čez en mesec prodate in ste vi DDV zavezanec je potem račun: 10.000 (npr.)+20%DDV 2.000€= 12.000€click044 napisal/-a:Zanima me, kako je z DDV-jem , če kot podjetje, ki je davčni zavezanec kupim tovorno vozilo recimo za 10.000 eur od fizične osebe.
Torej ddv-ja ni možno poračunat, to vem torej je cena fiksna 10.000 eur .. no kako je potem v knjigovodstvu, je res potem cena 10.000 +ddv in ta ddv si avtomatsko poračunam ??? ... no kako pa , če ta isto vozilo čez 1 mesec prodam ?? Kakšen račun izdam ?? napišem samo znesek ali napišem znesek + ddv??
Torej jaz prodam za 10.000 + ddv =12.000 , torej če je kupec firma OK, si ddv poračuna , kaj pa če vozilo kupi isti lastnik, ki je fizična oseba ??bejba napisal/-a:cena tovornega vozila je 10.000€ (končna cena). če fizična oseba ni DDV zavezanec potem DDVja (je že v ceni) ni in si ga ne morete poračunati. če to vozilo čez en mesec prodate in ste vi DDV zavezanec je potem račun: 10.000 (npr.)+20%DDV 2.000€= 12.000€click044 napisal/-a:Zanima me, kako je z DDV-jem , če kot podjetje, ki je davčni zavezanec kupim tovorno vozilo recimo za 10.000 eur od fizične osebe.
Kaj potem on meni proda za 10.000 , jaz njemu nazaj čez 1 mesec pa za 12.000 in plačam 2.000 ddv-ja al kako ???
click044 napisal/-a:Torej jaz prodam za 10.000 + ddv =12.000 , torej če je kupec firma OK, si ddv poračuna , kaj pa če vozilo kupi isti lastnik, ki je fizična oseba ??bejba napisal/-a:cena tovornega vozila je 10.000€ (končna cena). če fizična oseba ni DDV zavezanec potem DDVja (je že v ceni) ni in si ga ne morete poračunati. če to vozilo čez en mesec prodate in ste vi DDV zavezanec je potem račun: 10.000 (npr.)+20%DDV 2.000€= 12.000€click044 napisal/-a:Zanima me, kako je z DDV-jem , če kot podjetje, ki je davčni zavezanec kupim tovorno vozilo recimo za 10.000 eur od fizične osebe.
Kaj potem on meni proda za 10.000 , jaz njemu nazaj čez 1 mesec pa za 12.000 in plačam 2.000 ddv-ja al kako ???
tako je. kajti vi prodajate za 10.000€, 2.000€ gre namreč državi.