popoldanski s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
simonas
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia
Kontakt:

popoldanski s.p.

Odgovor Napisal/-a simonas »

Ali mora popoldanski s.p. plačevati tudi mesečni pavšalni prispevek za invalidsko in pokojninsko zavarovanje, če ima polno zaposlitev v podjetju, kjer že plačuje prispevke?
Simona
Manca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Manca »

da
abzng
Novinec
Novinec

Novi normiranec popoldnaski s.p. - koliko prispevkov in kam

Odgovor Napisal/-a abzng »

Pozdravljeni!
Začel sem poslovati! s.p. sem odprl preko e-vem. Za prispevke se preko portala nisem mogel prijaviti, ker sem popoldanec, normiranec in nisem zavezan DDV. Vem, da moram plačevati nek mali pavšal prispevkov, vendar pa nisem dobil nič od DURS-a kam in koliko naj plačujem, na ZZZS pa so mi rekli, da to povedo na DURS. Ne vem tudi na karteri točno se to plačuje - številka, sklic).

Začel sem poslovati s 1.1. od DURSA, pa sem dobil samo sklep, da sem normiranec, pa še to po prošnjah po več kot mesec dni kasneje.

Ker nočem biti že takoj na začetku v prekršku (v bistvu sem že, ker že dva meseca nisem ničesar plačal), prijazno prosim za nasvet, kaj naj naredim. :?:

Hvala lepa v naprej!
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Direktno na Durs vašega območja morate iti, ker vam bodo oni povedali svoj poslovni račun in sklicevalne številke, kamor morate plačevati prispevke in akontacijo davka.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
Odgovori