Prehrana -poračun

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
polona12
Začetnik
Začetnik

Prehrana -poračun

Odgovor Napisal/-a polona12 »

V mesecu decembru je podjetje D.D. naredilo poračun nadomestila prehrane med delom - cca 500,00 eur neto izplačila po osebi (Razlika med kolektivnim 3,5 eur/dan in maximalnim še ne obdav.zneskom -5,54)

Ali so ravnali prav? Če so bili v prekršku ne vem, kako se naj lotimo , da to popravimo - mogoče s samoprijavo ? Ali bi morali obračunati dohodnino in do dneva poplačila plačati obresti. Ker je dohodnina že oddana bi to bil v celoti strošek firme -d.d. ?

Saj vem, da vsi hitite s zaključnim računom pa vas vseeno prosim, če mi lahko pomagate.

Lep pozdrav.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Če je šlo le za doplačilo razlike med izplačanimi 3,5 € in 5,54 €, to še vedno ni obdavčeno. Malce vprašlijvo se mi zdi le "verodostojnost", kajti lahko bi pomislili, da gre za nagrado delavcem v obliki malice. A jaz bi to upravičil s položajem podjetja, lahko da je manjši znesek izplačevalo zaradi slabšega finančnega položaja in si je zadalo poplačilo napavit proti koncu leta, ko so rezultati že znani. A izračun mi kaže, da ste delali 245 dni (500/(5,54 - 3,5)). O izplačilu višine regresa morte imeti nek interni akt.

To je le moje osebno mnenje, zato počakajmo še na druga mnenja - ni rečeno, da imam prav :spomezik: .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

meni se ne zdi logično, da bi vsi dobili isti znesek. menim, da je pri vaskemu potrebno upoštevati dneve prisotnosti na delu, ki pa dvomim, da so za vse enaki (dopusti, bolniške)
Mislim pa, da je pred leti bilo eno mnenje DURSa na to temo. Morda ga ima kdo.

Lp
marea
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Predhodnika imata prav :
5,54 mora biti v aktu in poračun razlike za dejansko obračunano prehrano za posameznika - dosti dela! (ne more biti enako in ne more biti za toliko dni) lp
Odgovori