plače januar
Moderator: Mirko Zbačnik
Slovan,hvala.A sicer ima pa Starči vse prav?-Lahko pogledaš vse "točke"? To pomeni, da če že bnaprej veš.da bo nek delavec dobil najmenino in bo s tem presegel gornjo mejo,to upoštevaš pri olajšavi vseh 12 mesecev?
Če sem preav razumela Starči, pa upoštevaš regrtessamo pri tistem mesecu,ko bo dejansko izplačan-ga torej ne"razdeliš" sorazmerno na vseh 12 mesecev?
Je res tako komplicirano, da moraš gledati vsak mesec posebej?
Če sem preav razumela Starči, pa upoštevaš regrtessamo pri tistem mesecu,ko bo dejansko izplačan-ga torej ne"razdeliš" sorazmerno na vseh 12 mesecev?
Je res tako komplicirano, da moraš gledati vsak mesec posebej?
Jasno, da vam je Starči odgovoril pravilno.
Če vnaprej veste, da bo nekdo dobil najemnino in vam ta konkretna oseba ni podala pisne izjave, da ne upoštevate dodatne splošne olajšave, jo morate upoštevati. Ali bo zaradi tega pri letni napovedi moral državi vračati preveč upoštevano olajšavo, ker je presegel limit z upoštevanjem tudi drugih obdavčljivih dohodkov, ni vaša stvar (razen, če ste izplačevalec teh dohodkov vi in poznate celoletno obveznost in s tem letni obdavčljivi dohodek). Lahko mu samo stvar razložite.
LP
Če vnaprej veste, da bo nekdo dobil najemnino in vam ta konkretna oseba ni podala pisne izjave, da ne upoštevate dodatne splošne olajšave, jo morate upoštevati. Ali bo zaradi tega pri letni napovedi moral državi vračati preveč upoštevano olajšavo, ker je presegel limit z upoštevanjem tudi drugih obdavčljivih dohodkov, ni vaša stvar (razen, če ste izplačevalec teh dohodkov vi in poznate celoletno obveznost in s tem letni obdavčljivi dohodek). Lahko mu samo stvar razložite.
LP
To bi bilo sicer fer, ni pa firma dolžna izgubljati energijo s pojasnjevanjem "nesmiselnih" novotarij. Veliko zaposlenih tudi šefom ne verjame, češ da jih mislijo okrog prinesti. (Dostikrat tudi upravičeno - kot na primer v firmah, kjer imajo neto sistem plač).
Po mojem bi to morali - ampak res morali - izvesti sindikati. Če se jih že plačuje, naj vsaj kaj storijo! lp
Po mojem bi to morali - ampak res morali - izvesti sindikati. Če se jih že plačuje, naj vsaj kaj storijo! lp
re:plača-olajšava
Zanima me, ali mora delavec obvestiti delodajalca da ne bo uveljavljal olajšave če bo plača višja od 9.000,00 eur?
LP
LP