Storitve preko spleta - izvoz v ZDA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
soncek5
Začetnik
Začetnik

Storitve preko spleta - izvoz v ZDA

Odgovor Napisal/-a soncek5 »

Zanima me, kako je s prodajo računal. storitve preko spleta v ZDA. Ddv na izdanem računu ne zaračunam - ZDDV 31.člen ? In kako je potem s carino? Moram kaj posebej prijaviti ali pa to stori kupec? Ali me kje čaka kakšna dvojna obdavčitev :( ?
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Storitve ne morejo bit podvržene carini.
Gustav
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Gustav »

Bee napisal/-a:Storitve ne morejo bit podvržene carini.
Dopovej to mojstrom na nasi carinski posti (ne postarjem, ampak usluzbencem MF) ... :roll: Po njihovem naj bi za posiljko, katere vrednost je 0, strosek posiljanja pa je bil nad 22 evrov, placal nas DDV na skupni znesek. Kje so pobrali tako neumnost mi ni znano, sem pa ze placeval uvozne dajatve na storitev ameriske poste (USPS) za posiljko, za katero so se vrli cariniki strinjali, da vrednost njene vsebine ne presega meje za uvoz brez dajatev, kot njeno "vrednost" pa so vzeli strosek postnine (napisan na nalepki, ki je ekvivalent nase priporocene posiljke, kjer je tudi cena storitve).

Ne bi si upal trditi da so Americani bistveno pametnejsi, ko pride do obratne situacije pri njih :?
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

[quote="Gustav"][Dopovej to mojstrom na nasi carinski posti (ne postarjem, ampak usluzbencem MF) ... :roll: Po njihovem naj bi za posiljko, katere vrednost je 0, strosek posiljanja pa je bil nad 22 evrov, placal nas DDV na skupni znesek.

Teoretično je v skladu z rač. pravili : prevozni stroški povečajo vrednost blaga (ali OS). Nič + nekaj = nekaj. lp
Gustav
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Gustav »

starči napisal/-a:Teoretično je v skladu z rač. pravili : prevozni stroški povečajo vrednost blaga (ali OS). Nič + nekaj = nekaj. lp
Evo, tako torej jaz uvazam storitve :)
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

No, tista pošiljka najbrž ni bila storitev ali pa ni bila brez vrednosti? Če bi bila brez vrednosti, je ne bi prevzel, pa ne bi bilo treba plačati DDV?. lp
Odgovori