Prenehanje identifikacije za namen ddv

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Pele
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Prenehanje identifikacije za namen ddv

Odgovor Napisal/-a Pele »

S 1.1.2008 nismo več zavezanci za DDV. Zanima me kaj moramo v tem mesecu zato narediti in kaj se za nas spremeni v smislu fakturiranja - kaj je z obračunanjem ddv-ja na računih,...
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Če niste več zavezanci za ddv , potem to pomeni, da na izdanih računih ne obračunavate 8,5% oz. 20% DDV-ja, prav tako, pa si od prejetih računov ne smete upoštevati ddv-ja kot vstopnega. KOnčni znesek za plačilo predstavlja Vam strošek v celoti.

Vendar pa če ste bili zavezanci do 31.12.2007, oddati obračun -ddv-ja do 31.1.2008.

LP
Pele
Novinec
Novinec

Ali to pomeni, da od sedaj naprej na računih ne obračunavam DDV-ja?
Kaj je pa z zalogo?
Iz preteklosti imam več vhodnega kot izhodnega ddv-ja in imam zato terjatev do države. Ali sedaj to poračunam pri obračunu zaloge?
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Pa se Vam ne zdi, da bi bilo včasih koristno prebrati kak predpis? lp
Pele
Novinec
Novinec

Najlepša hvala za odgovor.
Zanima me samo še kaj je z zalogo. Ali vrednost zaloge vpišem v DDV obrazec? Pod katero rubriko? Ali pa se davčni pošlje kakšen drug dokument o vrednosti zaloge na dan 31.12.?
bana
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bana »

Če niste medtem že uredili.
Tudi mi smo z 31.12.2007 prenehali biti zavezanec za DDV in smo morali narediti končni obračun DDV, kjer smo poračunali vstopni DDV za osnovna sredastva, ki so se uporabljala manj kot 60 mesecev, ravno tako pa tudi od zalog, ki smo jih izkazovali na 31.12.2007. Popis morate priložiti končnemu obračunui. Vrednost DDV od zgoraj navedenih stvari smo vpisali pod zaporedno št. 34, osnovo pa pod 15(po navodilu našega referenta).

Lp, Bana
Odgovori