Napaka pri izplačilu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
malka
Začetnik
Začetnik

Napaka pri izplačilu

Odgovor Napisal/-a malka »

Delavcu smo zaradi napake izplačali prevelik znesek plače. Kako dobiti denar nazaj???
V osebnem razgovoru je akceptiral našo napako in zagotovil, da bo denar vrnil - naslednji dan pa je ostal na bolniški....
Imam tako zoprn občutek...
Kaj lahko naredim, naj grem do odvetnika, naj grem osebno do njega...kaj če je denar zapravil...
Še spat ne morem
mateja
rebalans
Začetnik
Začetnik

brez panike

Odgovor Napisal/-a rebalans »

Ce ste mu samo prevec nakazali in pravilno obracunli, je pac napaka - po moje kot bi preplacali racun, ce pa je obracun napacen - potem bo pa malo vec dela, upam da znesek ni visok :idea:
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Če ste pač nakazali preveč, mislim, da lahko poračunate pri naslednji plači. Pač na plačilni listi zavedite, da boste toliko manj nakazali, pa bo zadeva (po mojem mnenju) rešena- seveda delavca o tem obvestite. Ali gre za velik znesek?
malka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a malka »

Ja no, hvala za tolažbo. Ampak znesek je tolikšen, da ga ne bomo mogli poračunati pri eni plači. Kar pa se obračuna in obrazcev tiče pa je vse ok! Samo nakazilo na banko je bilo preveliko, vejica se je premaknila ... grrrrrr :sjezen:
Zadnjič spremenil malka, dne 26 Feb 2008, 06:03, skupaj popravljeno 1 krat.
mateja
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

:oops: Ups, to pa je zalogaj. Res bi bilo dobro, da se dogovorite za vračilo. Upam, da imate za "nasprotnika" razumno osebo.

PS.: Iz prakse mi je znano, da se izmed 700 delavcev, napaka izbere najtežavnejši primerek. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Pod nujno : pismen zahtevek za vračilo - priporočeno. (desetkratna plača ni hec). lp
Odgovori