V letu 2007 sem postal s.p. Vodim enostavno knjigovodstvo. Zanima me ali so potni nalogi in računi za mobitel priznani stroški. Prav tako me zanima kakšen obrazec (štev. ) potnega naloga je priznan, ko se kupi v papirnici. Ali se račun za mobitel lahko knjiži v celoti ali delno( če vemo da niso vsi pogovori v zvezi z dejavnostjo). Prav tako me zanima ali je obvezno voditi podatke med gospodinjstvom in dejavnostjo glede na to da sem vse račune izrecno plačeval iz računa dejavnosti. Mi lahko kdo navede kako naj ta evidenca zgleda in ali morajo biti tudi kakšni računi priloženi k tej evidenci oz. kdaj pride v poštev.
Hvala za odgovore.
knjiženje potni nalogi mobitel
Moderator: Mirko Zbačnik
-
marjetica__
- Nov član

Na podlagi sklepa si določite kakšen % si boste knjižili med stroške račun od Mobitela. Vendar si potem ne smete odbijati DDV.
Za potni nalog ni obvezen obrazec, ki ga kupite v knjigarni-imeti mora vse postavke. Na straneh računovodja.com najdete super obrazec za obračun potnih nalogov, ki je v excelu. Uprabite tega.
Vodenje evidence pretokov med gospodnijstvom in dejavnostjo so še vedno potrebna. Na njih evidentirate vsa plačila z gotovino, pologe in dvige iz/na poslovni TRR. To evidenco si nastavite v excelovi tabeli.
Za potni nalog ni obvezen obrazec, ki ga kupite v knjigarni-imeti mora vse postavke. Na straneh računovodja.com najdete super obrazec za obračun potnih nalogov, ki je v excelu. Uprabite tega.
Vodenje evidence pretokov med gospodnijstvom in dejavnostjo so še vedno potrebna. Na njih evidentirate vsa plačila z gotovino, pologe in dvige iz/na poslovni TRR. To evidenco si nastavite v excelovi tabeli.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
SEveda, si od dela vrednosti računa, ki ga knjižite na dejavnost, DDV odbijete.grah napisal/-a:Vendar si potem ne smete odbijati DDV.
V kolikor ste tudi strošek, ki se ne nanaša na deavnost (nikjer ne piše da ga ne smete), morate za ta del zmanjšati davčno osnovo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko