Pozdravljeni,
delam 6 ur, ker koristim pravico do skrajš. del. časa do otrokovega 3. leta. V kratkem mi ta pravica poteče, ampak jaz bi še naprej rada delala tako in načeloma se delodajalec s tem strinja.
Koliko prispevkov bi si morala plačevati ( če katera ve) pri bruto plači 950 EUR + dodatek na del. dobo. in kam moram to plačevati na ZPIZ? Cca 1000 EUR za 6 ur.
hvala za odgovore
6 urni del. čas - po prenehanju prvice
Moderator: Mirko Zbačnik
Mogoče nisem dobro razumel vašega vprašanja, vseeno pa vas moram vprašati:
Zakaj pa si morate plačevati dodatne prispevke? Mislite zaradi pokojnine? Zakaj pa vas delodajalec enostavno ne zaposli za 6 ur in vam daje plačo ki vam za 6 ur pripada vi pa denar, ki ga želite nameniti za prispevke naložite kam drugam (za pokojnino).
Lep dan
Primož
Zakaj pa si morate plačevati dodatne prispevke? Mislite zaradi pokojnine? Zakaj pa vas delodajalec enostavno ne zaposli za 6 ur in vam daje plačo ki vam za 6 ur pripada vi pa denar, ki ga želite nameniti za prispevke naložite kam drugam (za pokojnino).
Lep dan
Primož
Re: 6 urni del. čas - po prenehanju prvice
Saj sedaj je podaljšano in se skrajšano lahko dela dlje (da ti prispevke krije COD) - če imaš 2 otroka lahko skrajšano delaš do otrokovega 6. leta (za to sem sigurna, ker sama tako delam), pri enem pa mislim da le 4.blazina napisal/-a: delam 6 ur, ker koristim pravico do skrajš. del. časa do otrokovega 3. leta.