V podjetju smo v lastni režiji izdelali ograjo - zunanjo (okrog poslovnih prostorov). Zanima me, ali to ograjo lahko poknjižim med OS (na kto 040) in obračunavam amortizacijo?
Zanima me še, kako poknjižim to izdelavo (porabo materiala iz zaloge, delo)?
Lep dan!
Izdelava ograje - NUJNO!
Moderator: Mirko Zbačnik
Izdelava ograje - NUJNO!
Tatjana
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Vse stroške, ki so nastali izdelavo ograje knjižite normalno. Porabo materiala na stroške, stroške dela in ostale stroške knjižite že nepovezano s tem. Nato pa stroške, ki jih pripišete izdelavi ograje prenesete na odhodke (mislim da konto 701) in nato evidentiral usrestvenje prek konta 790 na 047. Ali je ograja oprema ali gradbeni objekt (še vedno sem v dilemi)?
Stroški izdelave so poleg materiala še stroški dela, energije, sorazmerni upravni stropki... A vrednost usredstvene opreme ne sme presegati ceni, ki jo dosega na trgu.
Amortizacijo nato normalno obračunate. Stroški ne bodo podvojeni, ker ste hkrati s stroški pridobitve evidentirali tudi prihodek ob sami pridobitvi opreme. Strošku uporabe bodo nastali šele sedaj.
Stroški izdelave so poleg materiala še stroški dela, energije, sorazmerni upravni stropki... A vrednost usredstvene opreme ne sme presegati ceni, ki jo dosega na trgu.
Amortizacijo nato normalno obračunate. Stroški ne bodo podvojeni, ker ste hkrati s stroški pridobitve evidentirali tudi prihodek ob sami pridobitvi opreme. Strošku uporabe bodo nastali šele sedaj.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko