Kombinirano vozilo. prenos ali kilometnina?

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Kombinirano vozilo. prenos ali kilometnina?

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Samostojni podjetnik je pričel opravljati svojo dejavnost v sredini preteklega leta. Še pred odprtjem je nabavil vse stroje, posedoval pa je tudi kombinirano vozilo.

1.) Sedaj pa sem v dilemi - lahko bi tudi tega prenesel v dejavnost, a je registriran na fizično osebo, tudi ob podaljšanju registracije tega ni registriral na dejavnost, pać ša ne fizično osebo (kot je bilo prej). Je prenos vozila na s.p. vezan tudi na registracijo?

2.) Ker opravlja le popoldansko dejavnost, vozuilo pa uporablja veliko tudi v privat, me zanima, kako je s kilometrnino (po 0,29 €), za primer, ko bi uporabljal navadno oebno vozilo?

Lep dan - nezadržno se bljiža pomlad :spomezik: !
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
bejba
Računovodja
Računovodja

Re: Kombinirano vozilo. prenos ali kilometnina?

Odgovor Napisal/-a bejba »

Mirko Zbačnik napisal/-a:Samostojni podjetnik je pričel opravljati svojo dejavnost v sredini preteklega leta. Še pred odprtjem je nabavil vse stroje, posedoval pa je tudi kombinirano vozilo.

1.) Sedaj pa sem v dilemi - lahko bi tudi tega prenesel v dejavnost, a je registriran na fizično osebo, tudi ob podaljšanju registracije tega ni registriral na dejavnost, pać ša ne fizično osebo (kot je bilo prej). Je prenos vozila na s.p. vezan tudi na registracijo?

2.) Ker opravlja le popoldansko dejavnost, vozuilo pa uporablja veliko tudi v privat, me zanima, kako je s kilometrnino (po 0,29 €), za primer, ko bi uporabljal navadno oebno vozilo?

Lep dan - nezadržno se bljiža pomlad :spomezik: !
kombiniranega vozila ni več. poglejte v prometno ali je homologiran na tovorno ali na osebno.

pri s.p.-ju je vozilo VEDNO registrirano na fizično osebo. v prometni je vedno naveden npr. mirko zbačnik in ne mirko zbačnik s.p.

lp, ... pomlad... KONČNO :lol:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Po "regelcih" je to tovorno, da :spomezik: .

Če je pa tako, ni problema. prenesel bom to vozilo na dejavnost :spomezik: .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Naj se vmešam: po novem se tudi prometna dovoljenja izdajajo na s.p.. Jst sem npr. lani septembra kupila vozilo, v prometnem mi piše s.p.. Takrat so rekli, da je to čisto novo.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Torej, kako sedaj?
Mirko Slika
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

naša zadnja prometna je res izdana prej kot septembra lani ampak smo imeli za konkretno berlingota, ki je isti "šmorn" kot vaše "kombinirano" registracijo v februarju in nam niso menjali prometne in še vedno je brez s.p.-ja
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Naj zamenja prometno.

LP :spomezik: :spomezik: :spomezik:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Bm predlagal, a je to ravnokar opravil. A glede tega, da je ta sprememba še nova, ne vidim problema v prenosu, akj menite?
Mirko Slika
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Odločitev ali prenos ali kilometrina ni kar tako na prvo žogo. Odvisno s čim se s.p. ukvarja. Kakšen ima promet. Kakšni so dobički. Koliko kilometrov opravi službeno in koliko privat.

Če je s.p. dobrostoječ in ima dobičke ter če se z avtom opravi veliko kilometrov se jaz osebno ne bi nikoli odločila za prenos avta v s.p. To je zelo dober in LEGALEN način, da dobiš iz "firme" neobdavčen denar in zmanjšuješ osnovo za dohodnino.

Če pa je kilometrov malo pa se mogoče strinjam, da se bolj splača imeti avto v s.p- ju vendar je treba upoštevati tudi rzmejitev stroškov za privat vožnje.

Poskusite si na povprečno opravljene kilometre za potrebe s.p. letno izračunati kakšni bi bili učinki amortizacije, bencina, popravil, .... in kakšni bi bili učinki kilometrine.
Odgovori