DDV-O Osnovna sredstva
Moderator: Mirko Zbačnik
DDV-O Osnovna sredstva
Sem v dilemi . Prosim za vaša mnenja.
Z novim obračunom DDV-o so se spremenile rubrike z vpis.
Ali se vpisuje vrednost nabave osnovnih sredstev tudi v rubriko 31 ali ne ?
Revija IKS 10-11 na strani 346 piše
Polje 31 Vpisujemo tudi nabavno vrednost nepremičnin in drugih osnovnih sredstev, katerih vrednost hkrati vpisujemo v polje 34 oziroma 35.
v navodilih za izpolnjevnje obrazca DDV-O tega določila ni.
Hvala za pomoč.
Marjana
Z novim obračunom DDV-o so se spremenile rubrike z vpis.
Ali se vpisuje vrednost nabave osnovnih sredstev tudi v rubriko 31 ali ne ?
Revija IKS 10-11 na strani 346 piše
Polje 31 Vpisujemo tudi nabavno vrednost nepremičnin in drugih osnovnih sredstev, katerih vrednost hkrati vpisujemo v polje 34 oziroma 35.
v navodilih za izpolnjevnje obrazca DDV-O tega določila ni.
Hvala za pomoč.
Marjana
Zadnjič spremenil MG, dne 28 Feb 2008, 08:54, skupaj popravljeno 1 krat.
No, brskam naprej in sem našla tole....
Uradni list 52/2007 stran 7134.
Polje 35.
desna stran- posebnosti in opozorila
nabavna vrednost osnovnih sredstev se NE vpisuje v polje 31
Isto je tudi za polje 34.
Ampak bega me nekaj drugega- tega določila v navodilu tiskanega obrazca ni več . Ali in kdaj je bila vmes sprememba.
Uradni list 52/2007 stran 7134.
Polje 35.
desna stran- posebnosti in opozorila
nabavna vrednost osnovnih sredstev se NE vpisuje v polje 31
Isto je tudi za polje 34.
Ampak bega me nekaj drugega- tega določila v navodilu tiskanega obrazca ni več . Ali in kdaj je bila vmes sprememba.
Pa brskam še naprej:
Uradni list RS 120/2007 z dne 27. 12. 2007
P R A V I L N I K o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izvajanju Zakona o davku na dodano vrednost.
32. člen
»Obdavčene nabave«.
V navodilu za izpolnjevanje Polja 34 se v razdelku »Posebnosti in opozorila« črta drugi stavek.
V navodilu za izpolnjevanje Polja 35 se v razdelku »Posebnosti in opozorila« črta drugi stavek.
Uradni list RS 120/2007 z dne 27. 12. 2007
P R A V I L N I K o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izvajanju Zakona o davku na dodano vrednost.
32. člen
»Obdavčene nabave«.
V navodilu za izpolnjevanje Polja 34 se v razdelku »Posebnosti in opozorila« črta drugi stavek.
V navodilu za izpolnjevanje Polja 35 se v razdelku »Posebnosti in opozorila« črta drugi stavek.
-
MARJETICAVA
- Računovodja

Kdaj pa je bil ta seminar ? Pred spremembo 27.12 ali po njej ?
Na mnogih seminarjih so tudi razlagali, da oproščene nabave ne gredo v obrazce. Pa si poglejte sedaj uradni list 120/07 kjer je en kup izjem.
Jaz sem še vedno v dilemi glede na uradni list 52 in 120 /07 ali se vpisujejoi osnovna sredstva v rubriko 31 ali ne.
Na mnogih seminarjih so tudi razlagali, da oproščene nabave ne gredo v obrazce. Pa si poglejte sedaj uradni list 120/07 kjer je en kup izjem.
Jaz sem še vedno v dilemi glede na uradni list 52 in 120 /07 ali se vpisujejoi osnovna sredstva v rubriko 31 ali ne.
Jaz pa sem obrazec že odddala po e-davkih..kako pa naj zdaj naredim popravek..Ali naj še enkrat vložim preko e-davkov pravilni obračun in bodo potem zajeli tega zadnjega , ki so ga prejeli??' Ali kdo ve??
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Mansul sem preverjala še pri DDV referentih na DURS-u ( 2 referenta v MB in 1 referent v KP ) in vsak pove drugače. Pravijo pa, da še nimajo jasnih navodil.
Jaz bi pustila tako kot ste oddali, ker ne gre za vsebinsko dilemo amapak za tehnično.
V naslednjem tednu ali dveh pa bo verjetno tudi jasno kako in kaj tudi na DURS-u.
Jaz bi pustila tako kot ste oddali, ker ne gre za vsebinsko dilemo amapak za tehnično.
V naslednjem tednu ali dveh pa bo verjetno tudi jasno kako in kaj tudi na DURS-u.
-
MARJETICAVA
- Računovodja