dnevnica tujina
Moderator: Mirko Zbačnik
dnevnica tujina
(2) Če traja službeno potovanje v tujini nad 14 do 24 ur, se v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja ne všteva dnevnica do višine zneska, ki je za posamezno državo oziroma območje določen v predpisu Vlade Republike Slovenije, ki ureja povračila stroškov za službena potovanja v tujino (v nadaljnjem besedilu: predpis Vlade); če traja službeno potovanje v tujini nad 8 do 14 ur, se v davčno osnovo ne všteva dnevnica do višine 75 odstotkov zneska iz predpisa Vlade; če traja službeno potovanje v tujini nad 6 do 8 ur, se v davčno osnovo ne všteva dnevnica do višine 25 odstotkov zneska iz predpisa Vlade.
a mi lahko to obrazložite, če traja potovanje 12 ur moram upoštevati samo 75% dnevnice za posamezno državo?? ali lahko upoštevam komplet npr: hrvaška- dubrovnik 37 evrov in se ne všteva v davčno osnovo???
imam še eno vprašanje???
potovanje traja 5.1. ob 7h do 6.1. 22h kako praviloma seštejem do 24h ena dnevnica do 22h druga dnevnica???
v naprej naj.... hvala
tatjana
a mi lahko to obrazložite, če traja potovanje 12 ur moram upoštevati samo 75% dnevnice za posamezno državo?? ali lahko upoštevam komplet npr: hrvaška- dubrovnik 37 evrov in se ne všteva v davčno osnovo???
imam še eno vprašanje???
potovanje traja 5.1. ob 7h do 6.1. 22h kako praviloma seštejem do 24h ena dnevnica do 22h druga dnevnica???
v naprej naj.... hvala
tatjana
Re: dnevnica tujina
potovanje traja od 7.00 (vzamete čas, ko je prečkal mejo, ne ko je štartal iz sedeža!!) in do 24 istega dne je 1 dnevnica (zmanjšana). naslednji dan od 00:00 do prečkanja meje pa druga (če je mejo prečkal ob 22:00 potem cela.tatjanaa napisal/-a:(2) Če traja službeno potovanje v tujini nad 14 do 24 ur, se v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja ne všteva dnevnica do višine zneska, ki je za posamezno državo oziroma območje določen v predpisu Vlade Republike Slovenije, ki ureja povračila stroškov za službena potovanja v tujino (v nadaljnjem besedilu: predpis Vlade); če traja službeno potovanje v tujini nad 8 do 14 ur, se v davčno osnovo ne všteva dnevnica do višine 75 odstotkov zneska iz predpisa Vlade; če traja službeno potovanje v tujini nad 6 do 8 ur, se v davčno osnovo ne všteva dnevnica do višine 25 odstotkov zneska iz predpisa Vlade.
imam še eno vprašanje???
v naprej naj.... hvala
tatjana
gledate napačne zneske za tujino. http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=87725
moja napaka tele so za javne sulužbence. se opravičujem. imate prav o višini.
jaz sem pa v priročniku ***** ***** prebrala takole in tako tudi delam.
potovanje se začne 5.1. ob 7:00 konča 6.1. ob 22:00
ker je končna destinacija dubrovnik - vzamem dnevnico od dubrovnika (zdajle ne vem čisto, če je višja kot za ostala mesta v hr...). če samo potuje v dubrovnik. če pa gre še v split in je tam pol dneva, potem je dnevnica delno od splita - ker je več destinacij - pomagam si s kakšnimi parkirnimi listki.
torej od 7:00 do naslednjega dne 7:00 je 24 ur - 1 cela dnevnica
od 7:00 pa do 22: je 15 ur - torej nad 14 ur - 1 cela dnevnica
zakaj ne od firme, ko je štartal? mi smo imeli primer v prejšnjem podjetju, ko se je človek peljal skozi celo slovenijo, da je prišel do trsta, tam ostal par ur in prišel zvečer domov. so nam na davčni rekli, da je cilj trst in da si lahko obračunamo trst. od ure odhoda iz sedeža podjetja, do prihoda...
če se motim me prosim popravite, ker.... moram iti vse dnevnice popravljat

sem vidla, da mi je namesto priročnika ***** ***** napisalo ****
zdaj pa ne vem zakaj: da ne bi bili krivi ali da jim ne delam reklame? 
potovanje se začne 5.1. ob 7:00 konča 6.1. ob 22:00
ker je končna destinacija dubrovnik - vzamem dnevnico od dubrovnika (zdajle ne vem čisto, če je višja kot za ostala mesta v hr...). če samo potuje v dubrovnik. če pa gre še v split in je tam pol dneva, potem je dnevnica delno od splita - ker je več destinacij - pomagam si s kakšnimi parkirnimi listki.
torej od 7:00 do naslednjega dne 7:00 je 24 ur - 1 cela dnevnica
od 7:00 pa do 22: je 15 ur - torej nad 14 ur - 1 cela dnevnica
zakaj ne od firme, ko je štartal? mi smo imeli primer v prejšnjem podjetju, ko se je človek peljal skozi celo slovenijo, da je prišel do trsta, tam ostal par ur in prišel zvečer domov. so nam na davčni rekli, da je cilj trst in da si lahko obračunamo trst. od ure odhoda iz sedeža podjetja, do prihoda...
če se motim me prosim popravite, ker.... moram iti vse dnevnice popravljat
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Da, niste krivi, oziroma ste krivi
- kršili ste pravilo omenjanja proizvodov, firm. pravila ste (ali naj bi
) prebrali ob registraciji.
Torej, kar veselo sodeljujte naprej, a da ne bo nesoglasij, se izogibajte reklamam!
Torej, kar veselo sodeljujte naprej, a da ne bo nesoglasij, se izogibajte reklamam!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

kar se tiče dnevnic - mi jih nismo imeli veliko in nam je zato spregledala. je pa spet res - odvisno kakšnega inšpektorja dobiš. vsak si po svoje razlaga.
bolj kot kaj drugo je verjetno pomembno to, da se držiš nečesa. ne spreminjaš po potrebi glede na dobiček v podjetju.
ker če nekaj delaš celo leto oz. odkar družba obstaja, je bolj verjetno, da je neka stvar narobe razumljena kot pa da si sproti zmišljuješ kot ti odgovarja...
jaz v glavnem bom delala še naprej tako.
kaj pa potem naredite v primeru, da je takšna pot:
1. dan: iz sedeža 5:00 - meja Avstrija 6:30 - Avstrija -
meja Nemčija - 11:00 - Nemčija
meja Belgija - 20:00 - sestanek v Belgiji
2. dan Belgija - predavanje
3. dan Belgija predavanje do 17:00 - meja Nemčija 19:00
Nemčija ponoči
meja Avstrija 3:00, Slovenija 5:00
ure sem si malo izmislila, drugače je pa to to.
Dnevnica se obračuna za celoten čas trajanja službenega potovanja, ki se izračuna v urah od datuma začetka potovanja do datuma in ure, ko se službeno potovanje konča. Pri avtoprevoznikih pa se dnevnica obračuna za državo, ki je končna ciljna država. Za države, ki so samo tranzitne se dnevnica ne obračuna. Takšno je bilo tudi pojasnilo dursa in tako tudi že skozi obračunavamo dnevnice.
Manca, namembni kraj, če lahko tako rečemo je Belgija in za to državo se tudi obračunajo dnevnice.
lp Sonja
Manca, namembni kraj, če lahko tako rečemo je Belgija in za to državo se tudi obračunajo dnevnice.
lp Sonja