Stopnje ddv
Moderator: Mirko Zbačnik
Stopnje ddv
Pozdravljeni!
Potrebujem nasvet glede DDV-a
Trenutno nisem zavezanec za DDV, a za prihodnje leto razmišljam da bi postala zavezanec.
Ukvarjam se z proizvodnjo betonskih izdelkov za gradbeništvo (ograje).
Zanima me naslednje:
Če jaz proizvod prodam stranki zaračunam 20%DDV, kaj pa v primeru da jaz proizvod tudi zmontiram in opravim tudi storitev kako je takrat z DDV-em.
Najlepša hvala za pomoč!
Potrebujem nasvet glede DDV-a
Trenutno nisem zavezanec za DDV, a za prihodnje leto razmišljam da bi postala zavezanec.
Ukvarjam se z proizvodnjo betonskih izdelkov za gradbeništvo (ograje).
Zanima me naslednje:
Če jaz proizvod prodam stranki zaračunam 20%DDV, kaj pa v primeru da jaz proizvod tudi zmontiram in opravim tudi storitev kako je takrat z DDV-em.
Najlepša hvala za pomoč!
Imam manjši problem z našim dobaviteljem, glede stopnje DDV pri obračunavanju vode in čiščenju odpadnih voda. On je za nas posrednik in nam bo mestno vodo in čiščenje odpadnih voda obračunaval mesečno - pavšal vsak mesec enak.
Njegova cena mestne vode je povečana za 15% ( v to ceno je vključeno vzdrževanje opreme-tekoče in investicijsko).
Ali mora biti obračunan 20 % DDV ali 8,5%?
Na računu ni ločeno posebej vzdrževanje in posebej poraba vode. Vse je obračunano v pavšalu ( mestna voda – pavšal) Ali nam lahko obračunava 20 % DDV?
Ali mogoče kdo ve?
Njegova cena mestne vode je povečana za 15% ( v to ceno je vključeno vzdrževanje opreme-tekoče in investicijsko).
Ali mora biti obračunan 20 % DDV ali 8,5%?
Na računu ni ločeno posebej vzdrževanje in posebej poraba vode. Vse je obračunano v pavšalu ( mestna voda – pavšal) Ali nam lahko obračunava 20 % DDV?
Ali mogoče kdo ve?