Izpolnjevanje potnih nalogov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MSLAK
Novinec
Novinec

Izpolnjevanje potnih nalogov

Odgovor Napisal/-a MSLAK »

Pozdravljeni vsi skupaj.
Prosim za pomoč. Registirala sem popoldanski s.p. Vsak teden, dva do trikrat, se bom opravila v podjetje, s katerim sem sklenila pogodbo za opravljanje dejavnosti, pot. Ker sem prebrala, da lahko izpolnjujem potne naloge, če so podatki enaki (podjetje, namen ...) tudi tedensko ali mesečno, me zanima, katere potne naloge moram izpolnjevati.
Kupila sem že dvoje, Obr. E7 - Potni nalog za prevoz oseb in Obr. H. 1 - Nalog za službeno potovanje. Sicer se mi bolj pravi zdi zadnji, torej NAlog za službeno potovanje, a ne vem, kako ga naj izpolnjujem za več dni. Ali moram za vsako pot izpolniti novega? Je mogoče kateri drugi obrazec pravi?
Podjetju bom vsak mesec izstavila račun samo za opravljanje storitve. Potni stroški so tako moj odhodek.
Hvala za pomoč.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Če boste izpolnjevali obrazec, ki ste ga kupili, ni druge rešitve, kot da se potni nalog izdela za vsak dan posebej. Lahko pa si naredite svoj obrazec, recimo v Excelu, ki naj ima vse podatke, ki jih potni nalog zahteva, vendar se lahko sestavi za naprimer cel mesec. Smisel tega obrazca je, da se določeni podatki zapišejo samo enkrat (kot je ime, priimek, bivališče, podjetje). Ostali podatki morajo biti zapisani za vsako pot posebej (relacija, ure odhoda in prihoda, namen obiska,....)
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
MSLAK
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a MSLAK »

Naty, najlepša hvala. Sem upoštevala nasvet in uporabila excelov dokument. Samo še nekaj. S podjetjem imam sklenjeno pogodbo o delu, vedno enako (maserstvo). Če se torej jaz tja peljem delati, grem na službeno potovanje ali gre za prevoz na delo?
Hvala ...
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

Za prevoz do stranke verjetno uporabljate svoj lastni avtomobil, ki ni vpisan v register OS v vaši dejavnosti, zato smatram, da si obračunavate kilometrino 0,29 €/ 1 km. Stroški prevoza na delo in iz dela si lahko obračunate, vendar je cena 0,15 € / 1 km. Sami se odločite - priporočam , da si obračunavate kilometrino! LP - TITA
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Dvomim v Titin nasvet. Ker je sklenjena pogodba za delo na stalni lokaciji, mi je bližji prevoz na delo.
Za primerjavo : za gradbene delavce naj bi veljalo, da je prevoz do gradbišča prevoz na delo. lp
Odgovori