Osnovna sredstva

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jasmina.cve
Začetnik
Začetnik
Kraj: primorska

Osnovna sredstva

Odgovor Napisal/-a jasmina.cve »

Sem začetnik na področju OS pa me zanima nekaj, oseba začne v letu 2007 opravljati dopolnilno dejavnost (junija), kot strošek bo uveljavljala tudi strošek amortizacije strojev, nekateri stroji so iz leta 80, 70. 99 itd., zanima me kateri znesek je zame pomemben, nv ob nakupu leta 70 ali pa je potrebna ponovna ocenitev na dan 1.6.2007. Stroje uporablja tudi za osnovno dejavnost, se pravi bo delitev stroškov 50-50.

HVALA
Cvetka*
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Najprej vsebinsko vprašanje:
-pravite, da oseba opravlja dopolnilno dejavnost, pričetek opravljanja dejavnosti 01.06.2007 - predpostavljam, da je registrarana kot s.p.
- s stroji bo opravljala tudi osnovno dejavnost ??? kot kakšna statusno-pravna oblika ?? d.o.o. ??

LP
jasmina.cve
Začetnik
Začetnik
Kraj: primorska

Odgovor Napisal/-a jasmina.cve »

ona se ukvarja še s kmetijstvom, in glede na 68. člen zakona o kmetijstvu je dopolnilna dejavnost na kmetiji s kmetijstvom oz. gozdarstvom povezana dejavnost, ki se opravlja na kmetiji in omogoča kmetiji boljšo rabo njenih proizvodnih zmogljivosti ter delovne sile družinskih članov.
Cvetka*
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

1) fizična oseba opravlja osnovno kmetijsko in gozdarsko dejavnost in je obdavčena na podlagi katastrskega dohodka?? ali dejanskih odhodkov/normiranih odhodkov ???
2) fizična oseba opravlja dopolnilno dejavnost na kmetiji, davčno osnovo ugotavlja z upoštevanjem normiranih odhodkov ali dejanskih odhodkov??

LP
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Ko se s.p. problikuje v d.o.o. - pri tem me zanima..otvoritvena stanaj osnovnih sredstev..se knjižijo po trenutni vrednosti??

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Odgovori