študent in popoldanski s.p
Moderator: Mirko Zbačnik
študent in popoldanski s.p
Ogledal in prebral sem Vaš članek o davku iz dobička popoldanskega s.p-ja, pravzaprav pavšalnih prispevkih za zdravstvo in za pokojninsko.....Ni mi jasno ali velja to tudi v primeru, ko je študent že zavarovan preko enega od staršev in ali je tako tudi v primeru, da si plačuje pokojninsko zavarovanje pri zavodu za pokoj.zav Slo, mesečno 57 d.e... Seveda , prosil bi za odgovor enega od poznavalcev .TT 
tt
študent in s.p
Hvala za takojšen odgovor...ker vodim takoimenovano enostavno knjigovodstvo in še ne vem kam naj vpisujem podatke o prihodkih, odhodkih,amortizaciji,reprezentanci,stroških materjala....ali je smotrna izdelava tabel v exscelu ali pa je možna nabava kakšnega podobnega orodja, ki je zamenjala zeleno mapo knjigovodstva izpred 10-15 let..Sem dokaj še nespreten pri privajanju papirologije za sestavo davka iz dobička, oz. davka iz davčne osnove...Kaj mi lahko svetuješ...Na trgu sem zasledil e-seminar za tovrstne , a po mojem je za moje enostavne zadeve primerno nekaj drugega...Hvala TT
tt
Ja, tabela v excellu je sicer lahko v redu. Vprašanje je samo v tem, ali znaš vpisovati pravilne podatke vanjo...
To sicer ni neka velika umetnost, a za popolnega laika, je lahko tudi to hudič...
Potem pa so problemi pri davčnih kontolah in podobno...
Lahko pa si omisliš zunanje računovodstvo, ki je usposobljeno za to, predvsem pa strokovno in up-to-date...
Za tak enostaven primer ne bi smeli računat dosti. Če rabiš kaj podobnega, se kar oglasi...
To sicer ni neka velika umetnost, a za popolnega laika, je lahko tudi to hudič...
Potem pa so problemi pri davčnih kontolah in podobno...
Lahko pa si omisliš zunanje računovodstvo, ki je usposobljeno za to, predvsem pa strokovno in up-to-date...
Za tak enostaven primer ne bi smeli računat dosti. Če rabiš kaj podobnega, se kar oglasi...
student.s.p
Ja popoln laik nisem, ker sem "nekoč" že sestavljal bilance itd, vendar je takrat bilo drugače,pa tudi nisem imel popoldanskega s.p-ja...Ja prosil bi za tvojo pomoč pri izdelavi ...lp TT gsm:040 841 907 ali pa e-mail: edo.turk@gmail.com
tt