Gre za podjetje, ki bo tržilo preko spleta storitve v tujini. V prvi polovici leta bomo imeli večinoma le stroške, dobička v prvem letu ne pričakujemo. Materialnih stroškov ne bo veliko. Stroški bodo predvsem stroški osebja, storitev in programiranja.
A je kak razlog zakaj se bi nam splačalo biti davčni zavezanec?
Hvala
d.o.o. - se nam splača biti davčni zavezanec?
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Na primer, če vi uvozite blago iz Italije, napravite samoobdavčitev, učinek davka je 0. Če prodate storitev italianu, vi DDV ne obračunate, samoobdavčitev si napravi Italijan - učinek davka je 0.
Vi ste naročnik telefosnkih storitev v Sloveniji, DDV si odbijate!
Vse je odvisno, s "katero" tujino poslujete, in na kakšen način.
Tak je bil primer neke moje stranke. Splača, ne splača - če se vam bo posle splačal, boste prej ko slej pristali kot DDV zavezanec, ker boste prekoračili mejo.
Stopite do kakega računovodskega servixa, pripavite podatke, s kom, koliko in kako boste poslovali - tam vam bodo najbolje svetovali. poslovanje s tujino je včasih malce bolj zapleten, jaz sem navedel le enostaven primer.
Vi ste naročnik telefosnkih storitev v Sloveniji, DDV si odbijate!
Vse je odvisno, s "katero" tujino poslujete, in na kakšen način.
Tak je bil primer neke moje stranke. Splača, ne splača - če se vam bo posle splačal, boste prej ko slej pristali kot DDV zavezanec, ker boste prekoračili mejo.
Stopite do kakega računovodskega servixa, pripavite podatke, s kom, koliko in kako boste poslovali - tam vam bodo najbolje svetovali. poslovanje s tujino je včasih malce bolj zapleten, jaz sem navedel le enostaven primer.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: