potni nalogi - nujmo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
marjetica__
Nov član
Nov član

potni nalogi - nujmo

Odgovor Napisal/-a marjetica__ »

Prosim, da mi kdo potrdi ali sem pravilno obračunala potne stroške:
Sem sp gradbeništvo- enostavno knjigovodstvo in se vozim z avtom ki ni pisan na sp na delo. Ali je prav da se napiše potni nalog za prevoz in obračuna kolimetrina po 0,15 za prevoz na delo ali po 0,29 službena potovanja. Prav tako me zanima ali si lahko prehrano zaračunaš za celo leto po 5,54. Če avto ni pisan na sp ali se lahko kot strošek upošteva zavarovanje in registracija pa cestnina.
Za mobitel me zanima ali se lahko v celoti upošteva oz. ali se lahko knjiži mogoče vsaki drugi mesec račun, ker se ne nanašajo vsi pogovori na dejavnost
Hvala za odgovor.
polona a
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a polona a »

Kilometrina na potnem nalogu (službeno potovanje) znaša za leto 2007 0,29 eur. Stroške toplega obroka 5,54 eur lahko upravičiš, če ste vsak dan delali več kot 4 ure. Stroški registracije, goriva si ne morete upoštevat, ker avto ni pisan na firmo. Kilometrina predstavlja strošek goriva. Stroške mobitela pa lahko upoštevate delno, npr. določite 60% pogovorov se nanaša na firmo in gre lahko v stroške.
marjetica__
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a marjetica__ »

polona a napisal/-a:Kilometrina na potnem nalogu (službeno potovanje) znaša za leto 2007 0,29 eur. Stroške toplega obroka 5,54 eur lahko upravičiš, če ste vsak dan delali več kot 4 ure. Stroški registracije, goriva si ne morete upoštevat, ker avto ni pisan na firmo. Kilometrina predstavlja strošek goriva. Stroške mobitela pa lahko upoštevate delno, npr. določite 60% pogovorov se nanaša na firmo in gre lahko v stroške.
Ni mi jasno službeno potovanje ali se ne obračuna oz. upošteva cena prevoza na delo in iz dela., ker je dejansko res prevoz na delo. Kako pa potem prikažete v davčnem obračunu in ali je to priznani strošek ali ne in kje se prikaže v davčnem obračunu.

Hvala za odgovor
Odgovori