AČR IN PČR IN DROBNI INVENTAR
Moderator: Mirko Zbačnik
AČR IN PČR IN DROBNI INVENTAR
Zanima me če kaj knjižite še danes na časovne razmejitve ali ne in kaj?
Odpisujete drobni inventar mesečno ali gre takoj v stroške in ni več zanj posebna evidenca?
TO ME ZANIMA
Odpisujete drobni inventar mesečno ali gre takoj v stroške in ni več zanj posebna evidenca?
TO ME ZANIMA
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Glede DI ni potrebno AČR ali PČR, lahko, če imate tako zapisano v internih aktih, odpisujete postopoma v roku enega leta, oziroma za DI, ki jih vodite med OS v roku amortiziranja, kot za ostala OS.
AČR najbolj razumemo, če imamo letno naročnino, ki jo plačamo v enkratnem znesku. Te zneske, lahko razdelimo prek AČR. Lahko razmejimo tudi prihodke, če dobimo npr.: plačano najemnino za celo leto v naprej.
Sami se lahko odločite. To jele "instrument" za realnejpe knjiženje postavk.
Sicer opažam, da me je Helena že prehitela in dopolnila.
LP, Mirko
AČR najbolj razumemo, če imamo letno naročnino, ki jo plačamo v enkratnem znesku. Te zneske, lahko razdelimo prek AČR. Lahko razmejimo tudi prihodke, če dobimo npr.: plačano najemnino za celo leto v naprej.
Sami se lahko odločite. To jele "instrument" za realnejpe knjiženje postavk.
Sicer opažam, da me je Helena že prehitela in dopolnila.
LP, Mirko
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Za DI pod 100 EUR je evidenca v kosih (skupinsko, toliko in toliko komadov tega, to...), (tudi še potem, ko je že odpisana), za DI nad 100 EUR sicer tudi dovoljeno skupisnko amortiziranje, a če hočete imeti olajšave, morate voditi posamič, kot za vsa OS. Se pravi, vsak DI svojo inventarno številko.
Vrednost pod 100 EUR je material (razred 3, skupina 32), nad 100 EUR so osnovna sredstva, R 0, skupina 04, natančneje 041. Je pa oboje drobni inventar.
LP, Mirko
Vrednost pod 100 EUR je material (razred 3, skupina 32), nad 100 EUR so osnovna sredstva, R 0, skupina 04, natančneje 041. Je pa oboje drobni inventar.
LP, Mirko
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt: