1.Mi lahko nekdo pove, kdaj so prispela ta obvestila Ajpesa?(sem pozabila datirati)
1a.-torej knjižim na ta dan z datumom 31.12.2007?
2.Pa še to: sedaj se to smatra za dokončno urejeno zadevo v zvezi z son.kapitalom in eur in na sodišču v tej zvezi ni potrebno nikoli nič več predlagati, vlagati, zahtrevati,prositi...?
3.Na obvestilu Ajpesa piše: ..Pri preračunu je nastala razlika -0,30 eur.Vendar po mojih izračunih pride manjši znesek kot ga navaja Ajpes-torej je razlika +,ne minus-ali pa sem že vse zbrkala?Kam torej knjižim razliko (x/903, kaj je x v tem primeru?91 -kapitalske rezerve, čeprav jih podjetje do sedaj ni izkazovalo oz.ali zato knjižimo na 920/903 -zakonske rezerve, ali 923/903-druge rezerve?)
Že vnaprej hvala.
Kdaj ste prejeli obevstilo Ajpesa o osnovnem kapitalu?
Moderator: Mirko Zbačnik
Če vam bo v pomoč:
http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... ilo+ajpesa
Knjižite lahko tudi na današnji dan (kot datum knjiženja), kot datum dokumenta pa upoštevajte datum 31.12.2007 oz. obdobje v lanskem letu 12.07
http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... ilo+ajpesa
Knjižite lahko tudi na današnji dan (kot datum knjiženja), kot datum dokumenta pa upoštevajte datum 31.12.2007 oz. obdobje v lanskem letu 12.07
Nadaljujem, kar sem že načel :
Jaz tistih 14 centov ne bom nikamor preknjiževal. Na ven ni nikjer videti, da konti 90 niso na ,00.
Če pa se bo inšpektor prav ob to spotaknil, bom razumel kot pohvalo,
češ da je vse drugo v redu.
2.) Menda bo treba ob prvem naslednjem vpisu v register priložiti tudi spremembo pogodbe glede EUR? lp
Jaz tistih 14 centov ne bom nikamor preknjiževal. Na ven ni nikjer videti, da konti 90 niso na ,00.
Če pa se bo inšpektor prav ob to spotaknil, bom razumel kot pohvalo,
češ da je vse drugo v redu.
2.) Menda bo treba ob prvem naslednjem vpisu v register priložiti tudi spremembo pogodbe glede EUR? lp
Lahko poda mnenje nekdo, ki je siguren? Je prav,da knjižim 923/903,če druge rezerve obstajajo(ne glede nato,da obstajajo tudi zakonske...)?
Skupni znesek osn,kapitala bo torej zaokrožen,kot je na obevtsilu Ajpesa,;če pa sta dva lastnika, v razmerju 75% in 25%, pa bosta njuna deleža še naprej izkazana na 2 decimalki?
Ali ta obevestila Ajpesa tudi pomenijo,da družba od sedaj naprej na vseh svojih dokumentih navaja ta "novi"znesek osn.kapitalka v eur?(od nobenega komitenta še nismo prejeli dokumenta z novo vrednostjo)
Skupni znesek osn,kapitala bo torej zaokrožen,kot je na obevtsilu Ajpesa,;če pa sta dva lastnika, v razmerju 75% in 25%, pa bosta njuna deleža še naprej izkazana na 2 decimalki?
Ali ta obevestila Ajpesa tudi pomenijo,da družba od sedaj naprej na vseh svojih dokumentih navaja ta "novi"znesek osn.kapitalka v eur?(od nobenega komitenta še nismo prejeli dokumenta z novo vrednostjo)
Uni,
ali se znesek osnovnega kapitala po ajpesovem obvestilu zelo razlikuje od vašega stanja?
Pred leti, ko smo delali prvo dokapitalizacijo iz prenesenega dobička smo nekaj zaštrikali in ves čas izkazovali večji kapital (za približno 8 tisoč tolarjev).
Sedaj me pa panika grabi kaj naj naredim s tem "viškom", ki se razlikuje od obvestila?
Dam nazaj na dobiček?
ali se znesek osnovnega kapitala po ajpesovem obvestilu zelo razlikuje od vašega stanja?
Pred leti, ko smo delali prvo dokapitalizacijo iz prenesenega dobička smo nekaj zaštrikali in ves čas izkazovali večji kapital (za približno 8 tisoč tolarjev).
Sedaj me pa panika grabi kaj naj naredim s tem "viškom", ki se razlikuje od obvestila?
Dam nazaj na dobiček?
mateja