Sem nov na tem forumu, zato bom lahko postavil kakšno vprašanje bolj nerodno..
Sem prevajalec in imam odprt s.p.. Trenutno imam pisarno v hiši staršev v Ljubljani. Še letos pa se mislim preseliti v drug kraj, kjer zidam svojo hišo (nimam še hišne številke in tam še nisem prijavljen), v kateri bom imel pisarno.
Zanima me, ali lahko račune od beljenja, knaufa, polaganja parketa in za nakup pisarniške opreme upoštevam kot strošek?
Hvala lepa za odgovore..
s.p. - stroški za novo pisarno
Moderator: Mirko Zbačnik
Vlaganje v neprimičnino lahko upoštevaš ( pa ne kot strošek ampak kot vlaganje v osnovno sredstvo ) samo če je nepremičnina v osnovnih sredstvih s.p.-ja torej last s.p.-ja.
Pohištvo, ki ga uporabljate v pisarni za namene opravljanje dejavnosti ( tudi če je pisarna sama osebna last ) pa lahko upoštevate kot osnovno sredtvo oziroma drobni inventar ( odvisno od vrednosti).
Pohištvo, ki ga uporabljate v pisarni za namene opravljanje dejavnosti ( tudi če je pisarna sama osebna last ) pa lahko upoštevate kot osnovno sredtvo oziroma drobni inventar ( odvisno od vrednosti).
Hvala lepa! Če vas prav razumem lahko torej vse stroške ki bodo nastali z izgradnjo in opremljanjem pisarne vpišemo med vlaganje v osnovna sredstva.
Lastnik hiše bom jaz in moja žena.
Ali mi lahko poveste v katero rubriko se to vpiše pri izpolnjevanju
obrazca:AKONTACIJE DOHODNINE OD DOHODKA, DOSEŽENEGA Z OPRAVJANJEM DEJAVNOSTI.
Lep pozdrav in hvala za odgovor.
Lastnik hiše bom jaz in moja žena.
Ali mi lahko poveste v katero rubriko se to vpiše pri izpolnjevanju
obrazca:AKONTACIJE DOHODNINE OD DOHODKA, DOSEŽENEGA Z OPRAVJANJEM DEJAVNOSTI.
Lep pozdrav in hvala za odgovor.
Android mislim, da me niste razumeli.
Ali boste del hiše šrepisali v last s.p.-ja kot osnovno sredtvo ?? V tem primeru latnik tega dela hiše niste vi in vaša žena ampak s.p.
In samo v tem primeru lahko knjižite vlaganja v OS med stroške oziroma povečujte vrednost OS, ki se potem amortizira.
V nasprotnem primeru vlaganja ne morete upoštevati kot OS s.p.ja. Lahko pa upoštevate tekoče vzdrževanje tudi če s.p. ni lastnik nepremičnine ( beljenje, čiščenje, voda, elektrika, ... ) v tistem delu v katerm s.p. uporablja prostore gospodinjstva. V tem primeru omrate pripraviti razdelilnik stroškov med "gospodarstvom" in gospodinjstvom.
Ali boste del hiše šrepisali v last s.p.-ja kot osnovno sredtvo ?? V tem primeru latnik tega dela hiše niste vi in vaša žena ampak s.p.
In samo v tem primeru lahko knjižite vlaganja v OS med stroške oziroma povečujte vrednost OS, ki se potem amortizira.
V nasprotnem primeru vlaganja ne morete upoštevati kot OS s.p.ja. Lahko pa upoštevate tekoče vzdrževanje tudi če s.p. ni lastnik nepremičnine ( beljenje, čiščenje, voda, elektrika, ... ) v tistem delu v katerm s.p. uporablja prostore gospodinjstva. V tem primeru omrate pripraviti razdelilnik stroškov med "gospodarstvom" in gospodinjstvom.