free programi za vodenje računovodstva. Prilagoditev za SLO
Moderator: Mirko Zbačnik
free programi za vodenje računovodstva. Prilagoditev za SLO
Pregledal sem par programov. ___________ in ___________ se zdita kar primerna. Oba se aktivno razvijata.
Oba sta primerna za dvostavno računovodstvo. __________ ima vključen še CRM in vodenje skladišča ter plače.
Me pa zamima kaliko stvari bi bilo potrebni prilagotiti da bi zadeve delala pri nas.
V ___________ sem že uvozil naš kontni načrt in dodal naše ddv stopnje.
Je še kaka druga pomembna zadeva?
Je kdo zainteresiran da bi katerega pomagal prevesti iz angleščine v slovenščino?
lp,
Peter
---
Zdravo,
Pozna kdo kak brezplačen program za vodenje računovodstva, ki je prilagojen za slovenijo?
Kdo uporablja ________,_____________,__________, ___________...?
lp,
Peter
Oba sta primerna za dvostavno računovodstvo. __________ ima vključen še CRM in vodenje skladišča ter plače.
Me pa zamima kaliko stvari bi bilo potrebni prilagotiti da bi zadeve delala pri nas.
V ___________ sem že uvozil naš kontni načrt in dodal naše ddv stopnje.
Je še kaka druga pomembna zadeva?
Je kdo zainteresiran da bi katerega pomagal prevesti iz angleščine v slovenščino?
lp,
Peter
---
Zdravo,
Pozna kdo kak brezplačen program za vodenje računovodstva, ki je prilagojen za slovenijo?
Kdo uporablja ________,_____________,__________, ___________...?
lp,
Peter
Poznaš koga ki to uporablja? Kak kontakt?slava napisal/-a:Pred časom sem poskušla s sql ledger -vendar mi je bil pretrd oreh.
Nekateri pa ga zelohvalijo.
Jaz sem sql ledger inštaliral. Zgleda sicer točno to kar rabim. Edino kar me moti je par detajlov(pri vnosu računa moraš na pamet vedet šifro in naziv artikla) in to da je na webu.
Energijo, ki jo trošite za programe raje preusmerite v poslovanje in boste tisto razliko v ceni (kolikor stane resen poslovni program) zaslužili v nekaj dneh. Poleg tega boste imeli zagotovljeno davčno skladnost, revizijsko pot zapisa podatkov in nekoga, ki vam bo lahko ob problemih pomagal. Kompletne računovodske programe (kompleten ERP do glave do pete) že dobite za cca 1000 EUR.
Še posebno pa je potrebno biti previden pri programih, ki gostujejo na tujih strežnikih (berite tudi zakon o zaščiti osebnih podatkov - še posebno pri osebnih dodhodkih).
Poleg tega mi gre na smeh ko berem, da program ne more iskati materiala po nazivu.... Mogoče bi bilo najbolje, da greste na kartice in papir formata A3.
Še posebno pa je potrebno biti previden pri programih, ki gostujejo na tujih strežnikih (berite tudi zakon o zaščiti osebnih podatkov - še posebno pri osebnih dodhodkih).
Poleg tega mi gre na smeh ko berem, da program ne more iskati materiala po nazivu.... Mogoče bi bilo najbolje, da greste na kartice in papir formata A3.
Se popolnoma strinjam. Nima smisla preveč časa zapravljat za to da se par evro prišpara.
Vrašanje je, če so razni b___, p____, o___ kaj bolši od recimo _______, _______ ali _______. Ki imajo vsak posebej verjetno več uporabnikov kot vsi prej našteti skupaj.
Glede zaščite osebnih podatkov. Zadevo nameravam imenti inštalirano pri sebi, da se lahko delajo backupi...
V sql ledger se po artiklu pri vnosu računa išče z Alt+1.
Če se najde kak primeren open source program, ga z veseljem posvojim. Če se nas najde več, toliko bolje.
Zaenkrat se nagibam k _______, ki je bil delan za evropski trg. Poleg tega je zelo enostavno prilagajat predloge dokumentov ( z OpenOffice.org ).
A_______ menda uporabljajo pri nas pri agendi in ponujajo tudi implementacijo.
Vrašanje je, če so razni b___, p____, o___ kaj bolši od recimo _______, _______ ali _______. Ki imajo vsak posebej verjetno več uporabnikov kot vsi prej našteti skupaj.
Glede zaščite osebnih podatkov. Zadevo nameravam imenti inštalirano pri sebi, da se lahko delajo backupi...
V sql ledger se po artiklu pri vnosu računa išče z Alt+1.
Če se najde kak primeren open source program, ga z veseljem posvojim. Če se nas najde več, toliko bolje.
Zaenkrat se nagibam k _______, ki je bil delan za evropski trg. Poleg tega je zelo enostavno prilagajat predloge dokumentov ( z OpenOffice.org ).
A_______ menda uporabljajo pri nas pri agendi in ponujajo tudi implementacijo.
taglavni napisal/-a:Energijo, ki jo trošite za programe raje preusmerite v poslovanje in boste tisto razliko v ceni (kolikor stane resen poslovni program) zaslužili v nekaj dneh. Poleg tega boste imeli zagotovljeno davčno skladnost, revizijsko pot zapisa podatkov in nekoga, ki vam bo lahko ob problemih pomagal. Kompletne računovodske programe (kompleten ERP do glave do pete) že dobite za cca 1000 EUR.
Zadnjič spremenil pkuhar, dne 18 Mar 2008, 23:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabljam prvega in drugega že od leta 1999 (poznavanje v podrobnosti). Za drugega na P.. lahko rečem, da je dozorel in je primeren za firme do nekaj tisoč zaposlenih (se približuje _______ in _______). Poleg tega ima za svojo zmogljivost bagatelno ceno. Prvi na B.. pa je samo za garažna mikro podjetja, ki še niso videli kaj boljšega, ima zgrešeno osnovno logiko delovanja in omejen nadaljni razvoj. Primerjati ta dva programa med seboj ni niti v osnovi mogoče (razen po ceni).
V ostale naštete se pa zaradi nepoznavanja ne spuščam.
Ker ni dovoljena reklama - antireklama bo nazive verjetno kmalu brisal Administrator. Čeprav mislim, da bi bila menja uporabnikov za mnogo obiskovalcev foruma dobrodošla.
V ostale naštete se pa zaradi nepoznavanja ne spuščam.
Ker ni dovoljena reklama - antireklama bo nazive verjetno kmalu brisal Administrator. Čeprav mislim, da bi bila menja uporabnikov za mnogo obiskovalcev foruma dobrodošla.
Sej ne gre za reklamo. Kakorkoli že. V osnovi imata ta na b in uni na p približno isto ceno. Kolikor sem videl tega na b. in slišal o njemu, ne zgleda ravno zanesljiva zadeva. Po drugi strani produkt na p. zgleda dosti bolj resno.
Drugače pa, glede na to kar berem po forumih, zna bit tinyerp prava stvar.
Drugače pa, glede na to kar berem po forumih, zna bit tinyerp prava stvar.
Sigurno se strinjam, da je najbolje, če podjetje , še bolj pa servis, priskrbi resen in kavaliteten program.
Postavlja se mi tudi vprašanje, ali so pri teh tujih programih, davčne evidence ustrezne zahtevam naših dacarjev?
Jaz sem brezplačni program iskala zato, ker tudi jaz čisto brezplačno vodim knjigovodstvo za društvo in eno malo firmico, ki si oba skupaj ne moreta privoščiti 1.000 € za program in 200 € mesečno za vzdrževanje.
Zaenkrat še vztrjam na zastarelem in počasnem programu, ki je pisan še v DOSU. Sicer deluje, vendar je daleč od tistega kar imamo v službi.
Bi rekla, da je približno tako, kot če se pelješ v jugecu ali pa v mercedesu.
Postavlja se mi tudi vprašanje, ali so pri teh tujih programih, davčne evidence ustrezne zahtevam naših dacarjev?
Jaz sem brezplačni program iskala zato, ker tudi jaz čisto brezplačno vodim knjigovodstvo za društvo in eno malo firmico, ki si oba skupaj ne moreta privoščiti 1.000 € za program in 200 € mesečno za vzdrževanje.
Zaenkrat še vztrjam na zastarelem in počasnem programu, ki je pisan še v DOSU. Sicer deluje, vendar je daleč od tistega kar imamo v službi.
Bi rekla, da je približno tako, kot če se pelješ v jugecu ali pa v mercedesu.
slava
Že res, da bi se s tem lahko posvarilo morebitnega uporabnika pred slabimi programi/storitvami, vendar pa bi lahko tudi konkurent zlorabil to možnost in pisal napačne informacije ...
Pa še ena izkušnja: na nekem drugem forumu so se uporabniki pritoževali nad nekim podjetjem, ki storitve opravlja nekvalitetno in po zelo nizkii ceni - kljub temu se je našlo kakih 20 % uporabnikov, ki jih je ravno ta cena pritegnila in so prosili za podrobnejše informacije o tem podjetju ...
Glede brisanja imen pa bomo verjetno še danes presodili, kako in kaj ...
Pa še ena izkušnja: na nekem drugem forumu so se uporabniki pritoževali nad nekim podjetjem, ki storitve opravlja nekvalitetno in po zelo nizkii ceni - kljub temu se je našlo kakih 20 % uporabnikov, ki jih je ravno ta cena pritegnila in so prosili za podrobnejše informacije o tem podjetju ...
Glede brisanja imen pa bomo verjetno še danes presodili, kako in kaj ...