ODPOVED pogodbe za določen čas

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Pettra5
Začetnik
Začetnik

ODPOVED pogodbe za določen čas

Odgovor Napisal/-a Pettra5 »

Pozdravljeni,

če si v delovnem razmerju za določen čas in, če dobiš nekje drugo boljšo ponudbo kako moraš napisati odpoved oziroma kako moras narediti.
Naj bi bil 7 dnevni odpovedni rok, kajne?

Kako je pa glede porodniške, če imaš pogodbo za določen čas? Kaj to pomeni, da ko prideš nazaj, da te dajo stran lahko, kajne?

Hvala
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ob odpovedi za določen čas veljajo enaka pravila, kot v pogodbi za nedoločen čas. poglejte, kako imate zapisan odpovedni rok. Obstaja pa možnost, da se z delodajalcem sporazumeta glede datuma odpovedi, ki vam ustreza.

Pogodba za določen čas ima že v osnovi datum prenehanja delovnega razmerja. Poteče vam med samo porodniško in takrat se prijavite na zavodu za zaposovanje.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Pettra5
Začetnik
Začetnik

Samo nimam nobenega odpovednega roka, pa brala sem da je 7 dnevni odpovedni rok
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Ni res. Če v pogodbi ni odpovednega roka, veljajo tisti zapisani v zakonu.
primzy
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a primzy »

in sicer tisti v ZDR (92. clen) ali pa tisti v kolektivni pogodbi
(kar je ugodneje za delavca)
Pettra5
Začetnik
Začetnik

No potem je tako, da ce imam jaz pogodbo do junija in, če sem našla neko boljšo zaposlitev to pomeni, da jaz pošljem priporočeno z povratnico odpoved in od takrat 7 dni lahko grem? Je tako?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Preverite, če vaša kolektivna še velja, mnoge so bile odpovedane!

Po ZDR je odpovedni rok, v kolikor ga odpove delavec 1 mesec. Upam, da boste malce potrpežljivi in dali sedanjemu delodajalcu čas, da poišče novo delovno moč. Temu je tudi namenjen ta odpovedni rok.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Pettra5
Začetnik
Začetnik

Mislim, da je potrebno da moram gledati nase, ker delodajalec sigurno ne gleda name..vsaj kakrsne so razmere..a to cudno izgleda?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Žal se strinjam z vami; "žal" ne zato, ker se ne strinjam z vami, pač pa zato, ker je odnosov, kot ga omenjate v naši podjetniški praksi preveč. Ker gre za načelen odgovor, moram izhajati tudi s pogleda delodajalca. :spomezik:
Zadnjič spremenil Mirko Zbačnik, dne 26 Mar 2008, 08:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Mirko Slika
Pettra5
Začetnik
Začetnik

Verjemite tudi meni ni vseeno in se nočem nikomur zamerit ampak tako je. Sej kdaj pa res ne vem a delam prav ali ne:-(
Odgovori