kilometrina

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

kilometrina

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Podjetnica je zaposlena v podjetju kot direktorica. Ukvarja se s čiščenjem in pleskanjem... prostorov. Ker mora velikokrat na ogled prostora tudi izven Ljubljane ali pa po Ljubljani naj bi si obračunvala km saj ima lasten avto, ki ga uporablja za poslovne namene.Kako lahko to opraviči oz.ali je potrebno kakšno dokazilo razen prevoženi km, saj se za njo kot izvajalca stranke ne odločijo vedno. Strošek je nastal posel ni bil sklenjen? Torej ali si lahko obračunava kilometrino h plači skupaj z malico???

Hvala za odgovor! N.Z.
zoa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a zoa »

Če ima sklenjeno pogodbo o delovnih razmerjih, ji pripada km., saj je to strošek podjetja. In normalno je, da se kakšen razgovor ne realizira. In tudi dnevnice, če je oddaljenost službene poti več kot 20 km in traja dlje kot osem oz. 12 ur.

zoa
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Kje pa piše, da mora biti oddaljenost 20 km ali več?

Martika
zoa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a zoa »

Bila sem nekonkretna. Dnevnico si lahko obračunaš, če je službena pot oddaljena več kot 20 km od delovnega mesta, saj zdi se mi, da sem pred časom nekje zasledila. Naj pove še kdo drug svoje mnenje.

zoa
Rok
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Rok »

Kot je meni znano, si do dnevnice upravičen, če se nahajaš v drugi občini toliko in toliko časa, ni pa pomembna oddaljenost.:)

LP8-):wink:
Odgovori