neto plača in potni stroški

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
redlion
Novinec
Novinec

neto plača in potni stroški

Odgovor Napisal/-a redlion »

S 1. majem 2008 se bom zaposlila v domačem podjetju za nedoločen čas. Izplačano bi rada dobila 1250€ neto (plača + potni stroški).

Moja začetna ideja je bila, da bi si izplačala 900€ neto plače plus 350€ potnih stroškov. Celoten strošek podjetja bi bil v tem primeru okoli 2000€ mesečno, kar je veliko.

Če si izplačam neto 600€ plače in 650€ potnih stroškov, bi to podjetje stalo približno 1600€ mesečno.

Infrmativne izračune sem dobila tule http://www.racunovodja.com/izracuni/place2008/opa.asp

Zanima me, ali obstaja zgornja meja glede izpačila potnih stroškov? Naj povem še, da je moje stalno prebivališče na Obali, sedež podjetja pa na Ptuju.

Potne stroške bi prikazala s potnimi nalogi, strošek po km pa bi znašal 0,25€.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

1. - strošek po km ni 0,25 ampak 0,15
2. - gs ni davkarja tako tumastega, da bi verjel, da se vsak dan voziš z morja na Ptuj na šiht. lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Pri potnih stroških vleja biti previden - le, če se RES vozite s Ptuja (v kar dvomim) na obalo na šiht, razlog zakaj imate tam sedež je v tem primeru verjetno jasen.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
redlion
Novinec
Novinec

Vsak dan ne, enkrat tedensko pa sigurno. Poleg tega iz drugih obveznosti prevozim mesečno ravno toliko km, kolikor bi jih, če bi se vozila vsak dan relacija Obala - Ptuj in nazaj.

A ni bistvo to, da se kilometri na nalogu ujemajo s kilometri avta?
redlion
Novinec
Novinec

Na Obali sem prijavljena že od rojstva, podjetje ima sedež na Ptuju zaradi bistveno nižjih cen nepremičnin. Hala plus parcela na Ptuju nas je stala enako kot bi nas na Obali 2-sobno stanovanje.

Realno bi se vozila ob ponedeljkih na Ptuj in ob petkih domov, ta čas bi bivala pri družinskih prijateljih.

Zaenkrat podjetje nima možnosti nakupa stanovanja, če bi ga vzelo v najem pa tudi ni ravno zastonj, poleg tega je stanovanje na tistem koncu kar težko dobiti.

Kaka ideja kako upravičiti stroške?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Podobno situacijo imam jaz z dnevno migradijo. Živim v postojni, a dejavnost imam na Blokah, ker v postojni ni prosora za mojo "pisarnico". Do sebe sem pošten, in si poti na delo in iz dela ne obračunavam. dovolj je kilometrine, ko obiskujem stranke - tako imam registrirano dejavnost.

Sicer bi se v mojem primeru mogoče dalo zagovarjat stroške, a jih je cca 2.600 €, kar je za moje prihodke malce preveč. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori