ima kdo izkusnje z usklajevanjem stanja zaloge trgovskega blaga, marze in vkalk. DDV v racunovodskem programu z dejanskim stanjem, ki ga je podala stranka na dolocen datum?
Situacija je sledeca: za stranko se vodi samo financno stanje zalog na racunovodskem servisu, ostalo vodi stranka sama. Zaradi slamparij, ki so se dogajale pri knjizenjih v preteklih letih, je na omenjenih kontih zmeda popolna. Ker bi rada zadeve postavila na pravo mesto, me zanima, ce ima kdo idejo, kako se vsega skupaj lotiti? Stanje zalog je prenizko, ker je bila namesto maloprodajne vrednosti na konto zalog knjizena nabavna vrednost, tudi razknjizevalo se je tako, da se je stanje zalog usklajevalo z nabavno vrednostjo, namesto z maloprodajno. Seveda se tudi stanji marze in vkalk. DDV niti slucajno ne ujemata z dejanskima; kolikor je razvidno iz arhiva se namrec marza in vkalk. DDV nista nikoli razknjizevala.
Prislo mi je na misel, da bi za zacetek zaloge okrepila, ampak sem nedavno na nekem seminarju zasledila, da se zalog ne krepi (dovoljena je samo slabitev).
Malo pomladanskega brainstorminga, ce je kdo pri volji.
Lep pozdrav!