Zadnja dilema pred oddajo DDPO!

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
uni
Super računovodja
Super računovodja

Zadnja dilema pred oddajo DDPO!

Odgovor Napisal/-a uni »

Res ste zlati na tem forumu(saj se tudi jaz trudim komu pomagat,kadar vem-pa bolj sem sigurna pri problemih drugih,ker tolio nerazmišljam o njih-pri svojem pa gledam z enega,pa z drugega vidika...potem pa res ne vem več,kaj je prav)- razmišljate bolj "nevtralno",zato bi prosila samoše za to potrditev.Saj vprašanje sem že zastavila pred časom,samo ni nihče odgovoril, zdaj pa ne bi rada oddala napačno, pa imam že vse pripravljeno:

Zanima me, če se v zap.6.28 vpiše amortizacija za l.2007 za tista os, katerih neod.vrednost si v obračunu DDPO navedel v zap.7.4 za leto 2006 in v zap.7.4. za leto 2005 (zap.7.4 iz teh dveh let je letos zap.7.7.).-vsota ali,ali le od leta 2006?

V letu 2004 pa 7.4.(ali druga zap.z isto vsebino)še ni obstajala.
Imam prav?

--------------------------------------------------------------------------------
Pa še nekaj v zvezi s tem me zanima: od kdaj se lahko opredmetena in neopredm.os do 500 eur knjižijo direktno med material?
Je to veljalo že pri obračun DDPO za leti 2005 in 2006?
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Pa še nekaj v zvezi s tem me zanima: od kdaj se lahko opredmetena in neopredm.os do 500 eur knjižijo direktno med material?
Je to veljalo že pri obračun DDPO za leti 2005 in 2006?
To je veljalo v letu 2005 in 2006 po Zakonu o davku od dohodkov pravnih oseb ZDDPO-1; 26. člen.
Zanima me, če se v zap.6.28 vpiše amortizacija za l.2007 za tista os, katerih neod.vrednost si v obračunu DDPO navedel v zap.7.4 za leto 2006 in v zap.7.4. za leto 2005 (zap.7.4 iz teh dveh let je letos zap.7.7.).-vsota ali,ali le od leta 2006?
V letu 2004 pa 7.4.(ali druga zap.z isto vsebino)še ni obstajala.
v zap. 6.28 vpišete amortizacijo tistih osnovnih sredstev, katerih nabavno vrednost ste v celoti upoštevali kot davčni odhodek v letu nabave; kar pomeni, da ste jih vpisali v zap. 7.4. davčnega obračuna v letu 2005 in 2006.
V zap. 7.7. znesek odpisa do celotne nabavne vrednosti osnov. sredstev, če ne presegajo 500 EUR, nabavljenih in danih v uporabo v letu 2007. Amortizacijo teh osnovnih sredstev pa vključite v zap. 6.28. v letu 2007 in tudi v naslednjih letih.
V letu 2004 pa te možnosti še ni bilo.

Pa čimprej vnesite podatke v e-davke in se odpravite na smučanje (ali pa na sonce nekam na Maldive!!)

LP
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Hvala,Slovan.
Je že čakalo vnešeno, samo na potrditev(za lažji spanec sem še čakala).Sedaj pa že hitim z odfdajo.
Potem pa mož
gane na off..
Smučanje je že mimo-je bilo čudovito.
O Maldivih lahko le sanjam.Jih pa res iz srca privoščim tebi, če ti bo le uspelo-si jih zaslužiš.

Ampak vseeno še eno potrditev -tudi za mirnejši spanec:
s.p.normiranec(edina zaposlitev)- do 31.3.2008 ne oddaja nič - ne na urs, na Ajpes pa slpoh nikoli nič.
Do 10.4. odda trimesečni obračun in do 15.4.prispevke(kot vsak mesec),
predizpolnjeno dohodninsko napoved pa bo prejel tako kot navadne fizične osebe.
Imam prav? Pa lep, pravzaprav čudovit, vikend ti želim.In ostalim.
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Tako je, normiranec se obravnava kot "navadna fizična oseba" (kar se davčnega obračuna in bilanc tiče).
Vse ostalo pa v rokih kot jih je upošteval do sedaj.

LP
Odgovori