Potni nalogi in dnevnice - večna dilema

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
accountant
Začetnik
Začetnik

Potni nalogi in dnevnice - večna dilema

Odgovor Napisal/-a accountant »

Pozdrav vsem skupaj!

Da je okrog potnih nalogov in s.p. nenehen krog nejasnosti, bi želela, da mi kdo odgovori, kako je z obračunom DNEVNIC??? :?

Ali je s.p. sploh upravičen do obračuna dnevnice? Glede da si ne izplačuje potnih stroškov in malice ... ?!?!?!?

PN obračunam za službeno pot (vozilo ni OS).

Najlepše hvala za odgovore in uspešno delo še naprej!
"To be or not to be" - that is not a question!
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Glede da si ne izplačuje potnih stroškov in malice ... ?!?!?!? Zakaj si jih pa ne - lahko bi jih.

Ali je s.p. sploh upravičen do obračuna dnevnice? Ja.
accountant
Začetnik
Začetnik

Ja, potne stroške si obračunava s potnimi nalogi, saj dela na terenu - vedno - (kilometrina). Dilema je nastala okrog dnevnic, ko me je par brihtnih glav hotelo prepričati, da mu na potnem nalogu ne smem obračunati dnevnice.

Hvala za odgovor - sem že pomirjena. :)
accountant
Začetnik
Začetnik

Glede malice in tega... Glede na to, da si obračuna kilometrino in dnevnico po potnem nalogu, s tem izključi možnost za dodaten obračun stroškov prehrane med delom?!? Ali...?

Hvala - ponovno! :oops:
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

:spomezik: Žal, te "brihtne glavice" imajo prav. Sam.podj. si lahko zaračuna dnevnice iz naslova dejansko opravljene službene poti in ne iz vsakodnevnega opravljanja svoje dejavnosti. Lahko si kot strošek obračuna kilometrino, tako kot ste že obračunala, dnevnice pa ne, čeprav s.p. dela več kot 8 ur/dan. Obračunate mu dnevno 5,54€ prehrano, in dodatno na vsako uro nad 10 ur prisotnosti na delu 0,69 € prehrane. Lp - TITA
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Kot pravi TITA. lp
(Prvotno vprašanje je bilo narobe :"Glede da si NE izplačuje potnih stroškov in malice ...).
accountant
Začetnik
Začetnik

Hvala za vajina pojasnila, so mi zelo v pomoč!
Upam, da bom srečala še več brihtnih glavc, saj le te sprožijo dilemo in te potisnejo v gonjo po iskanju resnice ;) in dejstev, ki so v naši borkraciji krasno zavita v meglico.

Do sedaj sem se srečevala s PNji le pri d.o.o. in postopkov pri s.p. še ne poznam detajlno.
A morda ve kdo, kje obstaja kakšna praktična pojasnitev za s.p.je (obrazci, nezavezanci, zavezanci, normiranci). Sem opazila, da je ogromno diferenc pri samem vodenju PK :( -mala groza...
Upam, da si bo kdo kmalu omislil kakšen priročnik "Računovodstvo in s.p.ji za telebane" :? :oops: :?
Saj na straneh AJPESa, DURSa, E-VEM, JAPTI je kar nekaj dobrih, a... :smodrica:

Lepo nedeljo še naprej!
Odgovori