Stanje kontov- bilanca stanja?
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Optimistka
- Računovodja

Stanje kontov- bilanca stanja?
Živijo,
ugotovila sem, da sem spregledala nekaj pri že oddanih bilancah in sicer:
stanje kontov v breme/dobro v mojih knjiženjih in pa stanje sredstev in obveznosti do virov sredstev v bilancah se razlikujeta za 1 euro.
Verjetno je to nastalo zaradi zaokroževanja in nisem bila pozorna, ker se mi je vse drugo lepo ujemalo.
Je tisti euro ob kakšnih kontrolah lahko problem in mi svetujete, da mi bilance na ajpesu odklenejo in da ta euro popravim?
Je imel kdo od vas kdaj tak problem?
Drugače pa lepo nedeljo vsem,
M.
ugotovila sem, da sem spregledala nekaj pri že oddanih bilancah in sicer:
stanje kontov v breme/dobro v mojih knjiženjih in pa stanje sredstev in obveznosti do virov sredstev v bilancah se razlikujeta za 1 euro.
Verjetno je to nastalo zaradi zaokroževanja in nisem bila pozorna, ker se mi je vse drugo lepo ujemalo.
Je tisti euro ob kakšnih kontrolah lahko problem in mi svetujete, da mi bilance na ajpesu odklenejo in da ta euro popravim?
Je imel kdo od vas kdaj tak problem?
Drugače pa lepo nedeljo vsem,
M.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Tudi pri meni se nekateri podatki Ajpesove bilance razlikujejo - avtomatično kerirani podatki so dali podatek celo za 4 € različno stanje pasive in aktive. Jaz se tu ne sekiram, ker vedno "lovim" rdeča polja. zaokroćevanja so različna.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Optimistka
- Računovodja

Živijo, Mirko,
misliš na tiste avtomatsko kreirane podatke, ki so se uvozili iz leta 2006? Tam so bile tudi pri meni razlike.
Ampak resnično stanje kontov na 31.12.2007 je v mojih knjigah npr. enako na obeh straneh.
Tudi v ajpesovi bilanci stanja je enako na obeh straneh, le da se od mojih knjig razlikuje za tisti 1 euro - in zdaj res ne vem, ali na pustim vse skupaj tako kot je, ali pa mi lahko kdo pri kakšnem pregledu teži, da se ne ujema. V bilanci stanja je namreč prikazano za tisti euro manj kot imam jaz v knjigah.
Vem, da sem napisala zakomplicirano..
- ampak me grabi malo panika, ker je čas za popravke samo še jutri.
Torej - je bolje da pustim?
Hvala, M.
misliš na tiste avtomatsko kreirane podatke, ki so se uvozili iz leta 2006? Tam so bile tudi pri meni razlike.
Ampak resnično stanje kontov na 31.12.2007 je v mojih knjigah npr. enako na obeh straneh.
Tudi v ajpesovi bilanci stanja je enako na obeh straneh, le da se od mojih knjig razlikuje za tisti 1 euro - in zdaj res ne vem, ali na pustim vse skupaj tako kot je, ali pa mi lahko kdo pri kakšnem pregledu teži, da se ne ujema. V bilanci stanja je namreč prikazano za tisti euro manj kot imam jaz v knjigah.
Vem, da sem napisala zakomplicirano..
Torej - je bolje da pustim?
Hvala, M.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ne, ne.... Jaz sem malce zamudil (pozabil na potrdila o digitalnem podisovanju) in oddajam na disketi.
Program mi krejira datoteko, katero izvozim direktno v excelovo datoteko - zaradi zaokroževanja navadno prihaja do razhajanja, potem pa popravljam.
Program mi krejira datoteko, katero izvozim direktno v excelovo datoteko - zaradi zaokroževanja navadno prihaja do razhajanja, potem pa popravljam.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Optimistka
- Računovodja

-
Optimistka
- Računovodja