potek pogodbe za določen čas

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lovestern
Novinec
Novinec

potek pogodbe za določen čas

Odgovor Napisal/-a lovestern »

Pozdravljeni.

Prosim za vašo pomoč. Zaposlen sem namreč v enem velikem podjetju, kjer delam na terenu, na lastnem prenosniku (imen ne bi rad objavljal). Najprej sem imel pogodbo za prvih 6 mesecev, potem so mi podaljšali za naslednjih 6, potem so mi pa podaljšali samo za 3 mesece. To zadnje podaljšanje je poteklo včeraj (30.3.2008)... Malo mi je čudno, namreč pogodba je stopila v veljavnost 31. 12. 2007 in je potekla 30. 3. 2008... Zakaj ni bil začetek 1.1. 2008 in potek 31. 3. 2008 ??? Ima mogoče kakšno vlogo to, da so ostali redno zaposleni dobili v marcu regres, jaz pa ne?

Včeraj sem ogromno brskal po zakonu o delovnih razmerjih. Malo sem sedaj zbegan. Zanima me, ali me mora moje podjetje pred potekom pogodbe na kakršenkoli način obvestiti, če ne namerava podaljšati pogodbe? Ker sklepam pogodbe s strankami, bi me po moji logiki moje podjetje moralo pravočasno obvestiti, da preneham s sklepanjem pogodb in da rešim vse morebitne zaostale reklamacije. Prav tako bi moral oddati opremo za POS terminal ter vso ostalo dokumentacijo... Ampak ne vem, ali mora podjetje o tem obveščati, ali je pač samo tako, da ko pogodba poteče, potem poteče in to je to?

Podjetje nikoli ni odkrilo namero, da me ne namerava obdržati, saj je moj plan dela sestavljen za celotno leto 2008, čeprav mi pogodba v marcu poteče... Vse projekcije prometa itd... so tudi nastavljene na celo leto. Prav tako nisem dobil niti ustne izjave o podaljšanju ali nepodaljšanju. Jaz sem danes v pisarni in tudi pogodbe sem že sklepal, čeprav mi je pogodba včeraj potekla. Ali se bom lahko skliceval na 54. člen zakona o delovnih razmerjih in zahteval pogodbo za nedoločen čas?

Upam, da sem dovolj jasno zapisal in upam, da boste mi lahko pomagali. Za pomoč se vnaprej zahvaljujem

Lp
Lovestern
Odgovori