pozdravljeni,
imam eno vprašanje pri zaključku d.n.o. sem in me nekaj bega, če mi lahko kdo pomaga.
d.n.o. je imel v letu 2006 izgubo in v letu 2007 ima dobiček, ali lahko s tem dobičkom pokrijemo delno izgubo,ker je izguba večja od dobička in s tem posledično ni potrebno plačat davka od dobička v letu 2007?
Že v naprej hvala za odgovor.
lep pozdrav in lep dan želim!
kritje izgube
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Če imate izgubo v poslovni bilanci iz preteklih let, morate to pokriti, tudi delno, z letošnjim dobičkom.
Če imate davčno izgubo iz preteklih let, za višino te izgube zmanjšate osnovo letošnjega leta in posledično plačate manj davka. Izpolniti morate prilogo.
Če imate davčno izgubo iz preteklih let, za višino te izgube zmanjšate osnovo letošnjega leta in posledično plačate manj davka. Izpolniti morate prilogo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

hvala za hiter odgovor
se zahvaljujem za hiter odgovor,
to pomeni, da se pokrije davcna in bilanca izguba,
katero prilogo moram izpolniti pri ddpo?
verjetno mi bo sam program to predlagal, sam ne vem v katero rubriko vpišem pokrivanje izgub v obrazcu ddpo?
malo sem nova na tem področju,se zahvaljujem že v naprej za odgovor!
to pomeni, da se pokrije davcna in bilanca izguba,
katero prilogo moram izpolniti pri ddpo?
verjetno mi bo sam program to predlagal, sam ne vem v katero rubriko vpišem pokrivanje izgub v obrazcu ddpo?
malo sem nova na tem področju,se zahvaljujem že v naprej za odgovor!
Re: kritje izgube
Samo ena stvar, ali je mozno, da sta davcna in poslovna bilanca enaki?
Mislim da, če ni nikakršnih zmanjšanj odhodkov zaradi 50% reprezentanca, nepriznane obresti za davke, ter drugi nepriznani odhodki, ali pa kakšna povečanja prihodkov.,
Mislim, naj kdo ki več ve pove, če prav mislim.
lp
Mislim, naj kdo ki več ve pove, če prav mislim.
lp
možno je, da sta enaki