Nepravočasno oddana bilanca
Moderator: Mirko Zbačnik
Nepravočasno oddana bilanca
Nikjer ne najdem ničesar napisanega, kako ukrepati v tem primeru. Namreč ne bom utegnila pravočasno narediti in oddati bilance za društvo, ker mi niso pravočasno dostavili vseh papirjev, katere dobim šele čez kakšno uro (manjkajoče). Ali obstaja kje kak obrazec za samoprijavo ali kaj podobnega? Ali brez izjeme kaznujejo zamudnike? Pa zanima me, če lahko kaznujejo tudi mene, ki sestavljam bilanco, ali se kaznuje samo društvo in njegova odgovorna oseba? Ker jaz čudežev pač ne morem delati, če mi ne dostavijo dokumentov.
Najlepša hvala za vsako pomoč in odgovore.
Najlepša hvala za vsako pomoč in odgovore.
Preberite tole:
http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... ght=#95647
Kazni so predpisane za zavezanca (društvo) in odgovorno osebo v društvu, vi pa v skladu z medsebojno pogodbo o vodenju poslovnih knjig.
LP
http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... ght=#95647
Kazni so predpisane za zavezanca (društvo) in odgovorno osebo v društvu, vi pa v skladu z medsebojno pogodbo o vodenju poslovnih knjig.
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Namig, za enkga "nebirekeldanormalnega" sem se zmenil, da prineem v petek osebno na AJPES. Enosavno fizično nisem mogel napravi prej in glede na že dve neoddaatni letni poročili je res pomoči potreben.
Na DURS pa bom označil "samoprijava".
Upam, da e bo pobral iz osebne krize.
Saj se počutim kot dobrodelna ustanova.
Na DURS pa bom označil "samoprijava".
Upam, da e bo pobral iz osebne krize.
Saj se počutim kot dobrodelna ustanova.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Mirko, Mirko ste zgrešili poklic psihoterapevta. A mislite, da je za konkretno osebo to, da boste oddali letno poročilo kasneje, sestavni del "zdravljenja"?
Vendar se ne čuditi, če boste čez kakšne štiri mesece dobili nalog za plačilo globe, ker ste oddali bilance za javno objavo po roku za oddajo (in to kljub ustnemu dogovoru). Konkretnih primerov iz preteklega leta/preteklih let je kar nekaj. In za zahvalo vas bo konkretna oseba še "nadrla", zakaj ji je bilo to potrebno, saj v preteklih letih ni nič oddala pa še globe ni plačala!!!
Pri "zapozneli oddaji" davčnega obrazca pa imate res še na izbiro samoprijavo.
Pa veliko sreče pri sestavljanju bilance!
LP
Vendar se ne čuditi, če boste čez kakšne štiri mesece dobili nalog za plačilo globe, ker ste oddali bilance za javno objavo po roku za oddajo (in to kljub ustnemu dogovoru). Konkretnih primerov iz preteklega leta/preteklih let je kar nekaj. In za zahvalo vas bo konkretna oseba še "nadrla", zakaj ji je bilo to potrebno, saj v preteklih letih ni nič oddala pa še globe ni plačala!!!
Pri "zapozneli oddaji" davčnega obrazca pa imate res še na izbiro samoprijavo.
Pa veliko sreče pri sestavljanju bilance!
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Mirko, "nebirekelnormalen" razen psihoterapevta rabi tudi fizioterapevta. Ali ga bolijo noge da mu Vi nesete letna poročila? Pa naj Vam podpiše črno na belem kdaj Vam je odal dokumete. Krijte svoj hrbet, ker zna boleti. Dobrota je sirota, slabe izkušnje pa šola. Na koncu boste za vse skupaj kriv Vi.
Hvala bogu da je konec norije!!! Zdaj pa pride na vrsto sprostitev!!!!
LP

Hvala bogu da je konec norije!!! Zdaj pa pride na vrsto sprostitev!!!!
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Ravno danes sem nesel še enega - do včeraj, cca ob 13.30 sem čakal na podatek o potnih sroških, čakal sem na dokumentacjo o izvršbah (rešil le eno, ki sem jo uspel izbrskat iz "arhiva") - zavleklo se je, in sem bil prepozen.
Referentka je dejala, da subjektivno ocenijo prkrškarje, da če je zamuda razumna, ni problemov. Vsakega obestijo in na osnovi njegovih argumentov ukrepajo.
A bolje je biti točen.
PS.: Sicer se pa mimo JAPES-a vsak dan peljem (če me slučajno ne zanese na avtoceto) dvakrat dnevno.
Referentka je dejala, da subjektivno ocenijo prkrškarje, da če je zamuda razumna, ni problemov. Vsakega obestijo in na osnovi njegovih argumentov ukrepajo.
A bolje je biti točen.
PS.: Sicer se pa mimo JAPES-a vsak dan peljem (če me slučajno ne zanese na avtoceto) dvakrat dnevno.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko