Živjo!
Zanima me kaj pomeni račun za neko storitev v primeru, da je le ta izstavljen firmi. Konkretno me zanima kaj bi za firmo pomenilo (oz. zakaj bi bilo boljše) da ko mi gradbeno podjetje izstavi račun, da ga plača firma namesto da ga plačam jaz kot fizična oseba?? Torej katere prednosti lahko ima firma, če je račun na njo?
Hvala za odgovore,
lp
Nataša
Račun kot olajšava za firmo?
Moderator: Mirko Zbačnik
hm ne vem, če sva se ravno prav razumela...gre za skupni projekt v katerem so vključene tako fiziče kot pravna oseba. Ta skupni projekt oz. storitev se bo potem zaračunala samo pravni osebi. Zanima me, če ta račun za to pravno osebo pomeni kakšno olajšavo pri npr. davku oz. karkoli?
upam, da sem bila sedaj dovolj jasna. Še enkrat hvala za morebitne odgovore,
Nataša
upam, da sem bila sedaj dovolj jasna. Še enkrat hvala za morebitne odgovore,
Nataša
Če gre za gradnjo stanovanja, ki je del socilane politike je DDV 8,5 % namesto 20 %.
Če firma nabavi material ga dobi po 20 %, ona pa tebi naprej zaračuna material in delo po 8,5 %. Razliko dobi nazaj od države.
Če ti plačaš material posebej ga pa plačaš po 20 %.
Predvidevam, da ge za transakcijo te vrste, ker je vprašanje postavljeno nekoliko nerodno.
Če firma nabavi material ga dobi po 20 %, ona pa tebi naprej zaračuna material in delo po 8,5 %. Razliko dobi nazaj od države.
Če ti plačaš material posebej ga pa plačaš po 20 %.
Predvidevam, da ge za transakcijo te vrste, ker je vprašanje postavljeno nekoliko nerodno.