izplačilo regresa

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
gitabb
Nov član
Nov član

izplačilo regresa

Odgovor Napisal/-a gitabb »

prijatelj je prostovoljno zapustil službo z 31.03. in ga sedaj zanima če mu bi mogel delodajalec izplačati regres za te tri mesece v letošnjem letu.

tud jaz sem v dvomih ali mu pripada sorazmerni delež ali ne?

prosim za vaša mnenja!

hvala
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Menim, da je upravičen do sorazmernega dela regresa, saj je pri delodajalcu dobil pravico do sorazmernega dela dopusta.
Lp
marea
gitabb
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a gitabb »

hvala za odgovor,

tudi jaz tako mislim, vendar nisem bila prepričana
romana82
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a romana82 »

ko je ravno ta tema, in ker sem tudi jaz na podobnni situaciji, da sem prostovoljno zapustila podjetje, in šla v drugo službo, me zanima, kako lahko od prejšnjega delodajalca dobim (oz.izterjam )regres, glede na to, da sem dobila potrdilo, da mi niso izplačali letnega dopusta. Ali za to poskrbijo oni, ali jim moram malo opomniti?
hvala za odgovor R
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Nov ZDR je med drugim uredil tudi to zadevo in podjetje je dolžno zagotoviti sorazmeren del. Odgovor je pravilen, sorazmeren del regresa, to je 3/12.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

... ali pa se dogovorite z novim delodajalcem, da vam izplača v celoti regres. Meni je novi delodajalec izplačal. lp
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Če pa vam novi delodajalec ne izplača regresa, ki bi ga po pravilih mogli dobiti pri prejšnjem delodajalcu, pa vam preostane edino da, se poskusite dogovoriti z bivšim delodajalcem o izplačilu sorazmernega dela. Če pa ne boste uspeli, pa vam je edina možnost izterjava preko delovnega sodišča. Vendar pomislite ali se vam izplača. Vlogo, ki jo date na delovno sodišče morate plačati približno 50 eur. Postopek, če gre hitro traja nekje 3 mesece.

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Odgovori