"novo"delovno mesto

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
1964R
Nov član
Nov član
Kraj: velenje
Kontakt:

"novo"delovno mesto

Odgovor Napisal/-a 1964R »

ali me lahko delodajalec prestavi v drugo podjetje, kljub temu ,da s ne strinjam s tem( ne strinjam se s ponujeno pogodbo o delu ,ki je sestavljena na podlagi koletivne pogodbe,vendar se ne strinjam z zneskom v pogodbi.ali lahko odklonim podpis te pogodbe in premestitev oz.zahtevam naj se mi izplača odpravnina in se me pošlje "na zavod"( (imam 26 let delovne dobe ).naziv delovnega mesta bi ostal isti
xxx
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Niste omenili, kako misli to izpeljati. Ponudil vam je novo pogodbo, a vam dopovedal staro? Ali gre za drugo podjetje, ali le za drugo enoto istega podjetja? Res je, kot pavite - nič ne more brez vaše volje . a bodite pazljivi, ker ima to lahko posledice. Lahko ostnete brez službe.

Povejte kaj več! Malce čudno je, da vam ponudi novo, ne da odpove staro. Navadno je tako, da ob inštitutu ZDR, kot ga omenjam v nadaljevanju, najprej odpove staro in se vam ponudi novo pogodbo. Vi imate 15 dni časa za razmislek. V kolikor ne podpišete nove, vam stara pogodba prenega in ste brez službe.

Menim, da morate kar premisiti o predlogu delodajalca. Kot sem razbral iz vašega vprašanja, gre za inštitut prekinitve pogodbe s ponudbo nove. To je možno tudi, če vam ponudi enako delo in enako plačilo pri drugem delodajalcu. Tudi če vam ponudi slabše pogoje, gre za uporabo istega inštituta po ZDR, le da v tem primeru mora izplačati odpravnino.

Preberite si prispevek na forumu: http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... ght=#94876 .

PS.: Nikakor pa sami ne zahtevajte, da vas pošlje na zavod! Kajti to je lahko že prekinitev pogodbe po vaši krivdi in v tem primeru niste upravičeni ne do odpravnine in ne do praviz zavoda.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
1964R
Nov član
Nov član
Kraj: velenje
Kontakt:

premestitev

Odgovor Napisal/-a 1964R »

saj ravno za to gre,namreč ne strinjam se s premestitvijo na delovno mesto v drugem kraju in drugem podjetju( sicer pa gre za delovno mesto istovetno temu ki ga opravljam sedaj),kaj se zgodi če se v 15 dneh ne odločim za podpis nove pogodbe o delu ( zahtevam večje plačilo kot pa je navedeno v kolektivni pogodbi-tam so zneski res nizki).delodajalec se drži kol.pogodbe ker so zneski za plačilo delavca res ugodni za njega,jaz sam pa ne nameravam več delat za takšen denar( naj omenim da se za delovno mesto zahteva visoka izobrazba )
xxx
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Prvo vi"rešujete" delovnio mesto, drugo pa je višina plačila za to. Žal je lestvica v kolektivnih pogodbah res zelo "za luno" in daje delodajalcem zaslombo za izplačevanje nizkih plač. Kajti težko se je pritožiti in se navezovati na kolektivno pogodbe. Če se ne izjasnite, oziroma ne podpišete nove pogodbe (ob predposavki, da vam je odpovedal staro!), delono razmerje preneha.

Pokličite še delovnega inšpektorja, glede preverbe postopkov. Kar se pa tiče višine plače, ... žal tu nimam odgovora. Delodajalec se zanaša na dejstvo, da je potencialnih kandidatvo na veš delovno mesto mnogo....

Ne vem, kakšna je v teh primerih sodna praksa. Mogoče bi tudi o tem povprašali inšpektorat..
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori