Lp
Računovodski servis
Moderator: Mirko Zbačnik
Računovodski servis
Sem zaposlen v računovodskem servisu. Zanima me sledeče mnenje, če ima že kdo izkušnje iz takih ali podobnih zgodb: poleg službe razmišljam da bi začel še svoj s.p. računovodskih storitev. Vem, da potrebujem privolitev z strani delodajalca - kdo kaj ve o tem? Ker imam ustrezno izobrazbo, izkušnje in se preko izobraževanj še bolj poglabljam v računovodstvo in davke se mi zdi to smiselno vkolikor je možno. Torej ima kdorkoli že take izkušnje in koliko dejansko se "splača tak posel" v bistvu popoldanski? Za korak začeti popolnoma na svoje pa mi manjka korajže
. Mogoče kdo kaj ve še o tem kako to piko na i dobiti in dejansko začeti na svoje....
Lp
Lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Čisto preprosto in direktno; če imate korajžo za popoldanski s.p., imate tudi za celotnega
.
Vse ostalo je stvar odnosa računovodskega servisa in vas (konkurenčna prepoved, klavzula...). Seveda je dobro, da si pridobite stranke. Tu je pa problem oziroma nevarnost, da jih speljete. Znanka se je s servisem dogvorila (res so imel krasen odnos), da je "odpeljala" svoje stranke.
Vse ostalo je stvar odnosa računovodskega servisa in vas (konkurenčna prepoved, klavzula...). Seveda je dobro, da si pridobite stranke. Tu je pa problem oziroma nevarnost, da jih speljete. Znanka se je s servisem dogvorila (res so imel krasen odnos), da je "odpeljala" svoje stranke.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

[quote="Mirko Zbačnik"]Čisto preprosto in direktno; če imate korajžo za popoldanski s.p., imate tudi za celotnega
.
Vse ostalo je stvar odnosa računovodskega servisa in vas (konkurenčna prepoved, klavzula...). Seveda je dobro, da si pridobite stranke. Tu je pa problem oziroma nevarnost, da jih speljete. Znanka se je s servisem dogvorila (res so imel krasen odnos), da je "odpeljala" svoje stranke.[/quote]
Lepo ste povedali....
ampak vseeno bi mel eno sigurnost v redni službi. Ni tako? Kar se strank tiče....ne bi speljal svojih, katere knjižim tu ampak bi se podal k novim. Seveda se mizdi da je realno potrebna v sklopu poslovnega načrta narediti tudi raziskavo trga mar ne?
Ne vem torej še za korajžo za celotni s.p.
Vse ostalo je stvar odnosa računovodskega servisa in vas (konkurenčna prepoved, klavzula...). Seveda je dobro, da si pridobite stranke. Tu je pa problem oziroma nevarnost, da jih speljete. Znanka se je s servisem dogvorila (res so imel krasen odnos), da je "odpeljala" svoje stranke.[/quote]
Lepo ste povedali....
Ne vem torej še za korajžo za celotni s.p.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Strinjam se z vami, tudi sam sem tako načrtoval, a sem bil "vržen" v popolno samostojnost, včasih je glede odločitve in izbiranje "za" ali "proti" bolje tako. V vašem primeru, ko nameravate odpreti popoldanca, je dogovor z servisom še bolj potreben, kajti meja, kdaj jim jamljete strenke in kdaj ne, je zelo ohlapna.
Zakaj pa potrebujete poslovni načrt? Tam je re potrebno raziskati trg.
Zakaj pa potrebujete poslovni načrt? Tam je re potrebno raziskati trg.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Verjeto je res najbolje da je človek takorekoč vržen v morje ter primoran plavati,.....
V bistvu se mi zdi, da je potrebno poslovni načrt imeti zaradi začetka posla, s kakšno ceno delati (seveda je tu edino trg pravo merilo in znannje), ciljev (kratkoročnih, srednjeročnih, dolgoročnih), enostavno da veš kje si in kako napreduješ ter zaradi same vizije prihodnosti s.p. ali kasneje podjetja.....
lp
V bistvu se mi zdi, da je potrebno poslovni načrt imeti zaradi začetka posla, s kakšno ceno delati (seveda je tu edino trg pravo merilo in znannje), ciljev (kratkoročnih, srednjeročnih, dolgoročnih), enostavno da veš kje si in kako napreduješ ter zaradi same vizije prihodnosti s.p. ali kasneje podjetja.....
lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Jaz sem poslovni načrt potreboval zaradi pridobitve nepovratnih sredstev, a se sam nisem ukvarjal z njim. Res je, da sedaj, ko ga imam v rokah ni tak "bav-bav", a izračunov v prjihodnost je le preveč in so nekako privlečeni iz rokava.
Več pa pove trg, okolje kjer živite, ..... A korajža velja, jaz sem jo imel marsikdaj premalo, a mi je šla zato usoda "na roke" in me vrgla v morje. usodi sem iz srca hvaležen.
Več pa pove trg, okolje kjer živite, ..... A korajža velja, jaz sem jo imel marsikdaj premalo, a mi je šla zato usoda "na roke" in me vrgla v morje. usodi sem iz srca hvaležen.
Mirko
Mirko

-
MARJETICAVA
- Računovodja

Jaz sem začela poleg redne službe opravljati popoldansko delo in vam povem, da mi ni bilo všeč, ker so institucije, ki jih občasno potrebujete dosegljive le dopoldne, v tem času pa si v službi ne moreš privoščiti opravkov in telefonskih pogovorov z DURS-om, banko za svoje stranke. Vsaj jaz nisem imela te možnosti brez da bi kdo zraven poslušal. Pa tudi večina strank je dosegljivih le dopoldne. Skratka: jahanje dveh konjev hkrati ni šlo in "sem skočila v vodo in sedaj plavam".