01 ALI 040

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Jasno, da je to v primeru, če je zdravnik edini zaposlen. Kaj bi bilo v primeru, ko bi imel zaposlene delavce in bi tudi sam opravljal zdravniško službo........... pa lahko samo ugibava. Pravijo, da obravnavajo primer do primera!!!

LP
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Samo dopolnilo : edini zdravnik - (na vsak način mora imeti zaposleno tudi sestro). lp
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Da, tudi to je res. Vendar gra za nosilca opravljanja zdravstvene dejavnosti, v tem primeru za zdravnika. Če ni njega tudi sestre ne potrebujemo (pri sestri pa najbrž ni dileme po kateri osnovi je prijavljena v zavarovanje!!!).

LP
Gordana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a Gordana »

Zadnjič sem govorila z revizorko ZPIZ, ki je rekla, da sploh ne preverjajo ali se upošteva
209. čl. o razvrščanju v razrede, pač kontrolirajo samo, ali je vsaj najnižja pok.osnova. Ali to v praksi pomeni, da si prispevke lahko plačuješ od 800 Eur, poslovodenje pa od 8000 EUR???
Zadnjič spremenil Gordana, dne 15 Apr 2008, 08:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Gordana
starči
Super računovodja
Super računovodja

Ja, točno tako.
KLEMENK
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a KLEMENK »

Ja, res je prava zmeda okrog teh šifer. Tudi jaz sem imela te probleme, ko je hotel lastnik na vsak način imeti izplačano plačo, zavarovan pa je bil po šifri 40. In kako smo to rešili? Odločili so se, da sem nesposobna računovodkinja, ker mu ne dam plače in so našli nov računovodski servis, kateri mu jo obračunava! Naj sedaj sprožim ustavni spor...
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Tudi mi smo lani spremenili iz 01 na 40 samozaposleni. Potem je bilo treba letos paziti, da narediš M 4 tudi za tega samozaposlenega delavca.

Mene pa zanima koko naj za letos določimo osnovo za plačevanje prispevkov.

Hvala
janao
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a janao »

Samo nekaj kot dodatek k vsemu skupaj.
Čeprav ne razumem ampak vseeno....

Na center za socilno delo sem oddala obrazec za koriščenje neplačanega očetovskega dopusta za direktorja enoosebne družbe (šifra 40). Center plača prispevke v višini minimalne plače. Če bi pa "delal" bi pa moral plačevati od najnižje pokojninske osnove.

Kako je zdaj to? A je to v redu?
jana
starči
Super računovodja
Super računovodja

Je v redu, ker je za vse očete (tudi z direktorsko plačo) samo prispevki od minimalne.
Gordana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a Gordana »

Kakšna logika, ko moraš dati, je od višje osnove, ko pa moraš prejeti, pa od nižje!
Gordana
Odgovori