01 ALI 040
Moderator: Mirko Zbačnik
Zadnjič sem govorila z revizorko ZPIZ, ki je rekla, da sploh ne preverjajo ali se upošteva
209. čl. o razvrščanju v razrede, pač kontrolirajo samo, ali je vsaj najnižja pok.osnova. Ali to v praksi pomeni, da si prispevke lahko plačuješ od 800 Eur, poslovodenje pa od 8000 EUR???
209. čl. o razvrščanju v razrede, pač kontrolirajo samo, ali je vsaj najnižja pok.osnova. Ali to v praksi pomeni, da si prispevke lahko plačuješ od 800 Eur, poslovodenje pa od 8000 EUR???
Zadnjič spremenil Gordana, dne 15 Apr 2008, 08:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Gordana
Ja, res je prava zmeda okrog teh šifer. Tudi jaz sem imela te probleme, ko je hotel lastnik na vsak način imeti izplačano plačo, zavarovan pa je bil po šifri 40. In kako smo to rešili? Odločili so se, da sem nesposobna računovodkinja, ker mu ne dam plače in so našli nov računovodski servis, kateri mu jo obračunava! Naj sedaj sprožim ustavni spor...
Samo nekaj kot dodatek k vsemu skupaj.
Čeprav ne razumem ampak vseeno....
Na center za socilno delo sem oddala obrazec za koriščenje neplačanega očetovskega dopusta za direktorja enoosebne družbe (šifra 40). Center plača prispevke v višini minimalne plače. Če bi pa "delal" bi pa moral plačevati od najnižje pokojninske osnove.
Kako je zdaj to? A je to v redu?
Čeprav ne razumem ampak vseeno....
Na center za socilno delo sem oddala obrazec za koriščenje neplačanega očetovskega dopusta za direktorja enoosebne družbe (šifra 40). Center plača prispevke v višini minimalne plače. Če bi pa "delal" bi pa moral plačevati od najnižje pokojninske osnove.
Kako je zdaj to? A je to v redu?
jana