s.p. opravlja delo za drugi s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
julija79
Nov član
Nov član

s.p. opravlja delo za drugi s.p.

Odgovor Napisal/-a julija79 »

Pozdravljeni.
Imam eno vprašanje, in sicer sem s.p. opravljam vsakodnevne prevoze, ker se zgodi, da potrebujem kakšen dan prosto sem z drugim prevoznikom dogovorjen, da z mojim vozilo opravi prevoz. Zdaj pa me zanima kakšno pogodbo bi lahko z njim sestavil. A gre to za podjemno pogodbo? Ali je lahko to kr pogodba o opravlejni storitvi. Sva pa oba registrirana za isto dejavnost in oba opravljava istovrstne prevoze.

Hvala lepa za odgovrov!
Vito
alijana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a alijana »

Tudi jaz imam primer ko s.p. opravlja delo za drugi s.p. in obratno. Ker ko s.p. A ima veliko naročil, ne zmore sam pokliče s.p. B. S.p. B izstavi račun s.p. A.
In obratna situacija tudi obstaja. Pogodbe zaenkrat nimata, jo morata imeti?
me zanimajo še druge izkušnje in odgovori.
Alijana
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

S.p. opravi storitev za drugega s.p.-ja in izda račun za to svojo opravljeno storitev (ovrednoti porabljen čas!! - lahko bi rekli ovrednoti šofersko uro po prodajni vrednosti). Popolnoma enako kot bi izstavil račun za opravljeno storitev pravni osebi.

Če pa kakrkoli potrebuje v povezavi z zakonom o cestnem prometu, pa poglejte v ta zakon.

LP
KATJA27
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a KATJA27 »

Pozdravljeni!

Nekaj odgovorov boste našli na tem linku http://www.intertransport.si/frame_set_sl.htm
Vsekakor, vam svetujem da sklenete neko pogodbo v primeru da pride do kakšne škode na tovoru oz. česarkoli.

lp
katja
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

Če se storitve mesečno ponavljajo tudi svetujem, da se sklene pogodba o opravljanju storitev. Zaradi samega tveganja, je boljše! lp
Odgovori