Mesečna splošna olajšava

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Cvetlica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Mesečna splošna olajšava

Odgovor Napisal/-a Cvetlica »

Pozdravljeni,
Zanima me vaše mnenje glede splošne oljšave, ki se mesečno priznava pri plači. Opažam, da v nekaterih podjetjih ne upoštevajo olajšave (246,63 )ki je določena po zakonu, ampak imajo nižjo. To pa pomeni, da zaposlenec med letom prejema nižji dohodek in po enem letu dobi vrnjeno razliko, ki pa ima zaradi današnje inflacije še manjšo vrednost. Sprašujem se kdo dela pravilno, jaz ki se trudim in delam kot narekuje zakon, ali tisti ki gredo mimo zakona?

lp,
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Po zakonu in še v prid zaposlenih. lp
bojča
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a bojča »

Cvetlica mislim da imaš ti prav ki delaš po zakonu. Tudi jaz delam tako da upoštevam olajšavo tako kot je v zakonu.
Moja mnenje je tako: če ti mora DURS vrniti dohodnino potem je jasno da jih ti celo leto financiraš brez obresti. Zame to ni ok tako da bi rajši plačala dohodnino in to pomeni da oni mene financirajo.
Lp
Capyka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Capyka »

Pozdravljeni,

še moje mnenje: jaz sem pri januarski plači vsem obračunala to dodatno olajšavo. Nato sem zaposlenim razložila, kaj je ta dodatna olajšava. Ter da so vsi na meji, in ko bodo prejeli regres, bodo na koncu leta morali doplačati dohodnino, ker bodo padli v višji razred. Potem sem jim pa dala obrazce in čas za razmislek do naslednje plače. In so mi čisto vsi, brez izjeme prinesli nazaj podpisano izjavo, da ne želijo imeti obračunane dodatne olajšave. Volk sit in koza cela. :lol:

Lp capy
starči
Super računovodja
Super računovodja

Povsem korektno z Vaše strani, z njihove strani pa napačna odločitev. Grem stavit, da rabi večina, če ne prav vsi, limit na banki - brezplačnega državnega limita se pa branijo. (Aja, ste jim tudi to pojasnili?)

Cinik bi rekel : Še en razlog več, zakaj so revni revni. lp

PS Volk še bolj sit in koza sicer cela, vendar še malo bolj mršava.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Ja, Starči, ampak tebi verjetno n ebi bilo tako težko doplačti konec leta 100 ali 200 eur, nekateri pa to težko in je logično in nič neumno, da se tako odločijo-tudi če poznajo vsa dejstav.
To je samo moje mnenje-ga ne vsiljujem.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Še zmeraj je neumno - če veš, boš od januarja do junija MANJ porabil (bolj šel manj v minus!) za tistih 100 do 200 E. LP
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

No,če se prebijaš iz meseca v mesec, kot se jih precej, je najbrž malo drugače govoriti,kot če si lahko privoščiš....in precej težje upoštevati logiko.
Pa saj je vseeno, zaradi tega se ne mislim prepirati.Samo se mi pa smilijo nekateri in vem,kako je to.
Odgovori