elektronski podpis

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
logika
Začetnik
Začetnik

elektronski podpis

Odgovor Napisal/-a logika »

Vem, da ta tema ne spada sem vendar se moram nekam obrtniti s svojim problemom.

Vodim računovodstvo za d.o.o. ter s.p.. Do sedaj nismo uporabljali elektronskega podpisa in sem REK obrazce in DDV oddajali pač po pošti.
Sedaj pa bi si delo rada poenostavila in si uredila elektronski podpis saj ga bomo baje potrebovali v letu 2009 vsi.

Poslujemo preko banke Koper pri obeh. Na koga se lahko obrnem za pridobitev elektronskega podpisa in kaj mogoče še rabimo poleg vsega tega.

Hvala za odgovor! :spoljub:
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Kartico + zunanje pooblastilo stranke. Vsi postopki so objavljeni na spletni strani DURS.

LP :D :D :D
bojča
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a bojča »

Pojdite na spletno stran http://edavki.durs.si in si tam preberi vse o pridobitvi digitalnega podpisa za pošiljanje podatkov na DURS.
Vendar pa mislim da morate imeti najprej certifikat da bo ta digitalni podpis deloval, ker je potrebno za DURS izpolniti izjavo oziroma pooblastilo.
To enako velja tudi za AJPES kjer se pošiljajo podatki za plače in letna poročila.

Jaz sem to letos delala prvič pa moram reči da je dobro in ni potrebno čakati na podpis direktorja ker mora on podpisato pooblastilo da se to lahko podpisuje z digitalnim podpisom.
Lp
Odgovori