Spet dnevnice

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
impkm
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

Spet dnevnice

Odgovor Napisal/-a impkm »

Pozdravljeni!

Če ima delavec zagotovljeno prehrano in prenočevanje (plača firma) na službeni poti v tujini, se mu obračuna 20% pripadajoče dnevnice ali ne?

Včasih je bilo tako (uredba iz leta 2004). V novi uredbi, veljavni od 26.3.2007, pa tega člena ne zasledim več. Piše samo za vključen zajtrk. Ali sem morda spregledala kakšen člen?

Mi kdo lahko pomaga, da ne obračunam preveč ali premalo?! :oops: :roll:

Lep pozdrav,
Stanka
MATEJA37
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a MATEJA37 »

Pozdravljeni,

V Uredni za povračila stroškov zaq službena potovanja v tujino (8. člen)
piše, da pripada 20% dnevnice.

Lp
Mateja
MANCA1
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a MANCA1 »

Mene pa zanima kaj obračunate delavcu, ki je šel na službeno pot v tujino in se vrne po 7 urah in pol? Mu pripada dnevnica ali ne?
manca

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
MATEJA37
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a MATEJA37 »

Pozdravljeni,

nad 6 do 8 ur pripada 25% dnevnice iz predpisa Vlade oz. če je imel plačan obrok (naj bi mu za malo dnevnico pripadal 1 obrok), mu damo 20% od 25% dnevnice.
Npr. Italija cela dnevnica 55 €, nad 6-8 ur mu pripada 13,75 € (25%), če pa je imel plačan obrok mu pripada samo 2,75 € (20% od 25%).

Lp
Mateja
MANCA1
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

..že, vendar je nad vsakim predpisom Zakon :-( in v primeru odsotnosti 6-8 ur predvideva dnevnico le v primeru če se je potovanje začelo 2 uri pred začetkom dela oz. končalo 2 uri po koncu delovnega časa.

Zanima me, ali v takem primeru kot sem ga navedla zgoraj obračunate dnevnico ali ne. Po zakonu je ne smem, pa me zanima kako se znajdete ali pa jo vseeno obračunate.
Smatrm namreč, da delavec, ki gre v tujino in je odsoten 6-8 ur mora ravno tako jesti, a ne? kako torej rešujete tako situacijo?
manca

impkm
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a impkm »

[quote="MANCA1"]..že, vendar je nad vsakim predpisom Zakon :-( in v primeru odsotnosti 6-8 ur predvideva dnevnico le v primeru če se je potovanje začelo 2 uri pred začetkom dela oz. končalo 2 uri po koncu delovnega časa.

Ali ne velja to za 2 uri pred začetkom oz. 2 uri po koncu del. časa za slovenske dnevnice?
:oops:
lp
Stanka
MANCA1
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Saj to me ravno zanima :oops: ..nikjer nisem videla drugačne razlage in zakon verjetno velja za domače in tuje dnevnice. Kako torej obračunati dnevnico 6-8 ur za tujino?
manca

Odgovori