opis del in nalog

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
1964R
Nov član
Nov član
Kraj: velenje
Kontakt:

opis del in nalog

Odgovor Napisal/-a 1964R »

kakšen je postopek v primeru da mora delavec opravljat še dodatno delo,ki pa ni opisano v njegovi pogodbi o delu,(naj omenim ,da gre za zelo zahtevno delo ki zahteva natančnost in ustrezno izobrazbo) ,delodajalec pa bi seveda to delo kar tako dodal delavcu ,ki že ima svoje delovno mesto in tam veliko dela.ali je treba spremenit opis del in nalog v pogodbi o zaposlitvi seveda pa s tem tudi višjo plačilo saj bo imel delodajalec veliko finančno korist(plačal pa seveda ne bi najraje nič)
xxx
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

Vsekakor je potrebna nova pogodba o zaposlitvi v kateri bo vaš delodajalec moral napisati dodatna dela in naloge, katere sedaj nimate. Ja, glede plače pa se boste dogovorili, če je dodatno delo strokovno in odgovorno potem vam pripada tudi dodatno plačilo, v nasprotnem primeru pa lahko odklonite podpis nove pogodbe. lp
darika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a darika »

Pozdravljeni!

No, jaz imam podoben primer. IN sicer vodilni in delavec sta se dogovorila, da bo delavec opravljal določeno delo, ki pa v pogodbi o zaposlitvi tega ne navedenega. Za to dodatno delo bi dobil dodatni znesek k plači, ki bi bil pavšalni znesek cca 100 eur na mesec. Se pravi, da se mu obračunava vsaki mesec pri plači.
1) Sedaj pa me zanima ali lahko sklenem aneks k POZ v katerem navedem dodatno zadolžitev in dodatni znesek, ki se mu obračunava? Ali pa je bolj pravilno, da se napiše nova pogodba?
2) Kako mu obračunam dodatni znesek? Ta znesek ne bi bil vključen v osnovno plačo in mu le-te ne bi povečevalo.

Ker se mi zelo mudi prosim za čimprejšen odgovor.

Že vnaprej hvala,
Darika
zakladničarka
Računovodja
Računovodja

Z novim ZDR iz leta 2004, ni več Aneksov k Pogodbi. Za vsako spremembo dela ali plačila je potrebna nova Pogodba o zaposlitvi. Torej, nova pogodba.
Dodatni znesek, ki ga omenjate, lahko posebej prikažete kot fiksno stimulacijo če gre za bruto znesek, če pa gre za neto potem ta znesek spremenite v bruto, ker prispevke in dohodnino morate plačat. lp
darika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a darika »

Najlepša hvala za odgovor.

Pa še nekaj me zanima. Ali mu lahko v novi POZ napišem v delu kjer je znesek bruto plače posebej še znesek stimulacije,kateri bi bil dodatno obračunan izrecno za to delo?
zakladničarka
Računovodja
Računovodja

Ja, če nimate Pravilnika o plačah, lahko napišete, vendar tako kot ste napisala, ločeno od osnovne plače. Samo pazite na čas za katerega mu pripada stimulacija, v kolikor je časovno dogovorjeno. lp
Odgovori