Samoprijava na durs

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
PIPO
Začetnik
Začetnik

Samoprijava na durs

Odgovor Napisal/-a PIPO »

po oddaji bilance sem ugotovila, da nisem potrdila vseh izdanih računov v gk. v ddv sem imela , v gk pa ne.prosim za nasvet, saj moram narediti popravek bilance. ali to pomeni, da smo takŠni primeri bolj zanimivi za davčne inŠpektorje ali pa sploh ne? kakŠen je postopek za samoprijavo? prosim za čimprejŠnji odgovor. ali naj naredim samoprijavo zdaj takoj,saj mi ddv-0 obrazec ne Štima z bilanco ali pa naj naredim samoprijavo, če bo priŠla davčna inŠekcija?

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Inštitut samoprijave je namenjen ravno primerom, ko naknadno ugotovimo dejstva, ali odkrijemo tudi kašen naš kiks brez posledic, oziroma sankcij. To še posebej v primerih, ko naknadno ugotovljena dejstva vplivajo na davčni obračun. Samoprijava morate pdoati prej, kot je proti vam najavljen inšpekcijski pregled.

Ne vem, če gre tu pri vas ravno za to, gre le za neusklajenost z glavno knjigo? vsekakor bi na vašem mestu kontaktiral z vašo referentko. Mogoče so poprvki možni še brez samoprijave, ker še ni minilo veliko časa. Napake se dogajajo in zato je vedno bolje da se jih popravi, kot pa sploh ne ugotovi. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori